Akutt om Klima

Mandag 13. august lanserer Spire klimakampanjen ”aKutt”, hvor målsettingen er å få Stortinget til å vedta lovfestede reduksjoner i klimautslipp. I England er myndighetene på god vei til å vedta lovfestede klimakutt, så hvorfor kan ikke den norske regjeringen gjøre det samme?

Spire lanserer ”aKutt” – en kampanje for lovfestede klimareduksjoner Regjeringens miljøforpliktelser holder ikke mål. Som en av verdens største oljeprodusenter og foregangsnasjon i miljøpolitikken krever Utviklingsfondets ungdomsgruppe, Spire, at norske myndigheter tar ansvar og lovfester årlige klimareduksjoner.
I Norge har klimaendringene blant annet ført til ustabilt vær og mindre isbreer, mens land i Sør opplever den globale oppvarmingen langt mer dramatisk. Avlingene blir mindre, tørkeperiodene lengre og vannet forsvinner. Spire mener at Norges oljerikdom har påført fattige land miljøskader de selv verken skal eller kan takle på egenhånd, og derfor bør norske myndigheter innføre kutt i forrurensingsgasser for å hindre videre ødeleggelser.

Lanseringen vil skje samtidig som Spire arrangerer klimaseminar i Konferanserommet i 6. etasje, Grensen 9B, Oslo. Ungdomsgruppen har invitert blant annet Pradip Saha fra indiske ”Center for Science and Environment” til å fortelle om hvilke klimautfordringer de står ovenfor. I tillegg vil lokalpolitikere i Oslo debattere hvilke løsninger de har på miljøproblemet lokalt og globalt.
Arrangementet er en del av felleskampanjen Klima sett fra sør, som er et samarbeid mellom Regnskogsfondet, WWF, Norges Naturvernforbund, Miljøagentene, Utviklingsfondet, Fremtiden i våre hender og Spire. Klima sett fra sør er finansiert av Norad.

Fakta om seminaret:
Start: 13.08.2007 10:00
Slutt: 13.08.2007 14:30
Sted: Konferanserommet i 6. etasje, Grensen 9B, Oslo
Arrangør: Klima sett fra sør
Mer informasjon finnes på: www.utviklingsfondet.no/spire
Kontaktpersoner:

Ina Jacobsen: 411 06 063

Ragnhild Andersen: 458 51 923