Dansekometen fra Amerika

 
Foto: Samer Shurukh
Han er utdannet fra Norges eneste hip-hop utdannelse. Pedro Vavik er kreativiteten selv. 
Hina Jalil
Latest posts by Hina Jalil (see all)

Pedro Vavik flyttet til Norge på 90-tallet etter å ha bodd i USA i 14 år. Han ble oppdaget av koreograf og dansepedagog Huyen Huynh. Siden har karrieren gått i full fart oppover og nå har han fått sitt eget studio.

Fortell litt om utdannelsen din.

– Jeg har en toårig utdanning fra Nordic Black Express som er en intens utdanning i teaterutvikling, der jeg lærte om alt innenfor musikk, dans, manus, maske og litt forskjellige ting.  Da jeg begynte med teater, ble jeg også veldig interessert i dans og begynte å ta hip-hop danseklasser. Der møtte jeg Huyen Huynh, som startet den første hip-hop skolen i Norge. Etter at jeg var ferdig på Nordic Black Express, fikk jeg tok jeg en utdannelse i dans. Siden det gikk såpass bra, tok jeg enda et intenst år med dans som jeg ble ferdig med for ikke lenge siden. Jeg underviser nå i dans ulike steder i landet, som Tønsberg, Fredrikstad, Oslo og Sandvika og regisserer også teaterstykker kombinert med dans.

Foto : Samer Shurukh

Så du har funnet drømmejobben?

– Helt fram til for tre år siden drev jeg med alt i utelivsbransjen. Jobbet som servitør, kokk, bartender, kafé og alle sånne ting. Forskjellige oppdrag fra modellbyråer, har jeg også drevet med, men det falt ikke i smak i lengden. Jeg prøvde meg ut og fikk en sjanse på Circle dansestudio. Da fant jeg meg selv og slettet hele fortiden. Allerede nå har jeg fått meg eget studio. Det gjelder å tro på seg selv.

Hvorfor valgte du hip-hop?

– Jeg er oppvokst i Houston i Texas. Der ble jeg naturlig involvert i hip-hop. Jeg var alltid inspirert av underholdning og fortsatte med det i Norge. Hip-hop er den jeg er. Jazz og moderne er fine dansestiler, men de siste tre årene har jeg ikke hatt tid til det.

Hva inspirerer deg?

– Inspirasjon er noe jeg liker å søke overalt, alle mennesker, jobber, situasjoner og rom. De fleste folk ser rett frem eller ned når de går på gaten. Jeg ser alltid opp. Toppen av bygninger legger man aldri merke til, men de er faktisk veldig fine. Inspirasjonen min kommer fra ting som er litt utenom det vanlige. 

Pedro legger til at han underviser i stepping. Han er den første i Norge som gir dansetimer i denne stilen. Det har blitt kjempepopulært og det kommer flere elver til dansestudio på Circle hver gang.

Har du andre interesser enn dans?

– Jeg elsker å lage mat og var kokk i tre år på fransk restaurant. Elsker å tegne og skrive musikk og poesi.

Hvor er du om fem år?

– USA! Men også Kina, Afrika, verden rundt.

Hvilke råd vil du gi andre unge ambisiøse?

– Alle sier følg drømmen. Rådet mitt er at man selvfølgelig skal man følge drømmen, men det krever mye arbeid og du må ofre mye tid. Det beste rådet er uansett hva folk sier eller gjør, har du lyst til å gjøre noe, gjør det! Ingenting annet i livet vil gjøre deg mer lykkelig.

Om Pedro

Navn: Pedro Vavik

Alder: 27 år

Yrke: Danselærer, regissør, fotograf

Gode sider: Hjelpsom, smiler hele tiden og jobber mye

Dårlige sider: Forventer mye, kan ikke gjøre alt alene