Verden Rundt

 
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) FlePsy vil ha et mer inkluderende og mangfoldig psykolog-Norge - 18.04.2024 – Høyrepopulistisk tilbakeslag et reaksjon på salafisme - 17.04.2024 Fortsatt langt frem for reell likestilling på arbeidsplassen - 16.04.2024 EDL-leder dømt for grensekrenkelse og pass-snuskEn av lederne for den høyreradikale […]

EDL-leder dømt for grensekrenkelse og pass-snusk
En av lederne for den høyreradikale gruppen English Defence League (EDL), Stephen Lennon, fikk timåneders fengsel av en britisk domstol for å ha brukt en venns pass for å reise til USA, melder nyhetsbyrået AFP. Lennon brukte sin venns pass grunnet et innreiseforbud han fikk av amerikanske myndigheter. Han nektet også å la seg bli intervjuet av amerikanske immigrasjonsmyndigheter ved ankomst i New York, og entret dermed landet ulovlig.

Les mer her

Syrere flykter til Irak
Under Golfkrigen for nøyaktig ti år siden flyktet hundretusenvis av irakere fra krigen og innbyrdeskonflikten i kjølvannet av amerikanernes okkupasjon til Syria. Nå er situasjonen helt annerledes. Irak er mer stabil på lenge, mens borgerkrigshelvetet herjer hos neboen i vest, skriver Reuters. – Situasjonen er veldig farlig i hele landet. Vi er heldige som bor i en by i nærheten av grensen, og kunne la opprørshæren eskortere meg og min familie over til Irak, sier Hussam (34).

Les mer her

Vil la singhalesere bo i tamilområder
Srilankiske myndigheter vil la opptil 25.000 singhalesiske familier flytte til Batticaloa-distriktet, et tradisjonelt tamilsk område i nord, melder nettsedet tamilnewsnetwork.com. Talsmenn for tamilske organisasjoner kaller tiltakene for en “settlerpolitikk”. – Vi ser at ledende figurer blant politikere og militære i Sri Lanka trumfer igjennom med sin vilje, uten at man lar det tamilske mindretallet komme til ordet.

Les mer her

Statsministerkandidat vil annektere Vestbredden
40-åringen Naftali Bennett er eks-kommandosoldat, en av Israels mest velstående forretningsmenn og leder for det høyrenasjonalistiske partiet HaBayit HaYehudi (Vårt Jødiske Hjem). Nye meningsmålinger viser at partiet kan bli tredje størst til vårens valg i Israel, skriver thenational.ae. Ikke alle er imidlertid glade for dette. Politisk kommentator Yossi Alpher mener Bennett står for en farlig ideologi. – Bennett og hans parti står en aggressiv Palestina-politikk, blant annet etter å ha uttalt seg om at Vestbredden må annekteres. For Israel vil dette kunne bli katastrofalt, sier Alpher til  thenational.ae.

Les mer her