Nytt fra YouTube

 
Foto: YouTube
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) FlePsy vil ha et mer inkluderende og mangfoldig psykolog-Norge - 18.04.2024 – Høyrepopulistisk tilbakeslag et reaksjon på salafisme - 17.04.2024 Fortsatt langt frem for reell likestilling på arbeidsplassen - 16.04.2024 – Langvarig militærintervensjon i Mali Tidligere britisk ambassadør i Algerie, Graham Hand, […]

 Langvarig militærintervensjon i Mali

Tidligere britisk ambassadør i Algerie, Graham Hand, snakker med den russiske TV-kanalen Russia Today om situasjonen i Nord-Afrika i etterkant av terroraksjonen og gisseldramaet ved oljeanlegget In Amenas tidligere denne måneden. Hand mener terroren har sammenheng med vestlige lands militærintervensjon mot de ekstreme islamistgruppene i Nord-Mali som symatiserer med gruppene som utførte aksjonen i Algerie. Han mener intervensjonen kan bli langvarig.

Se videoen her

Etiopisk-jødiske dansere på USA-turne

Nir Elazar bor i Rehovot i Israel, og har familiebakgrunn fra Etiopia. Elazar er leder en flerkulturell dansegruppe, som inkluderer både etiopiske, vestlige og israelske kulturuttrykk i repertoaret.

– Vi blander litt herfra og derfra. Alt fra tradisjonelle etiopisk bryllupsdanser til ballett, sier han.

Se videoen her

– Tragisk for nederlandsk fotball

Den lille byen Almere er i sorg etter at en 41-årig linjedommer ble myrdet etter en fotballkamp mellom to lokale lag. Guttene som er siktet for ugjerningen, er i alderen mellom 15 og 16 år, og alle har familiebakgrunn fra Marokko. Ugjerningen skal ha skjedd i sinne og frustrasjon over 41-åringens dømming, og har møtt fordømmelse fra både politikere og folk som står nederlansk fotball nært.

– Hendelsen er ikke bare tragisk for oss, men for nederlandsk fotball, sier talsmann for fotballklubben Buitenboys, Marcel Oost til BBC News.

Se videoen her

Beskylder Kina for grensearroganse

Sør-Kinahavet har vært en konfliktområde mellom Kina og Filippinene helt siden marinefartøy fra begge land kom i klammeri med hverandre i fjor sommer. I år skal grensedisputten opp i den internasjonale domstolen i Haag for å få en oppklaring i saken. I videoen klager juridisk representant for Palawan-provinsen, Rolando Bonoan, over det han ser på som en overlegen kinesisk holdning.

– Vi føler at våre grenser og vår suverenitet blir krenket.

Se videoen her

– Vi har alltid ønsket fred

Nederlandske Tanja Neumeijer (34) sympatiserte med FARC-geriljaen, og dro for over ti år siden til Colombia for å kjempe på deres side. I et intervju med Russia Today sier bevegelsens mål er “sosial rettferdighet”, og at grunnen til den langvarige konflikten er colombianske myndigheters “fiendtlige og ekskluderende tilnærming”.

Se videoen her