Norge rundt

Universitetet i Oslo.
Foto: Claudio Castello
Author Recent Posts Grazyna Skarpås Latest posts by Grazyna Skarpås (see all) Vil hjelpe landet hun vokste opp i - 12.07.2018 Smilende og skeiv - 15.04.2016 Igangsetteren - 22.03.2015 Islam Net på BlindernDen konservative muslimske organisasjonen Islam Net har søkt om å bli studentforening ved Universitetet i Oslo. Islam Net har allerede en studentforening, tilknyttet […]
Grazyna Skarpås
Latest posts by Grazyna Skarpås (see all)

Islam Net på Blindern
Den konservative muslimske organisasjonen Islam Net har søkt om å bli studentforening ved Universitetet i Oslo. Islam Net har allerede en studentforening, tilknyttet Høgskolen i Oslo og Akershus. 

Langer ut mot Islam Net
– Det er […] merkelig at det er så viktig å forfølge homofile. Det skjer da mye annet rart i verden som er urettferdig og synd, som for eksempel misbruk av unge menn og kvinner som sprenger seg i lufta i Guds navn, skriver Kaltham Alexander Lie i en kronikk som ble publisert i Klassekampen i dag. Han langer ut mot Islam Net for deres behandling av kvinner ogf homofile. Kronikken er et svar på skribent Jorunn Jasmin Oksvold, som skrev en kronikk i samme avis på vegne av Islam Net den 22. januar.

Kjendiser protesterer mot Stoltenberg
En rekke kjente samfunnspersoner har skrevet et brev til statsminister Jens Stoltenberg som en protest mot asylpolitikken. – Jeg synes vi har fått en politikk som er for umenneskelig, rett og slett. Det gjelder særlig de barna som har vært her lenge. Det er det verste – at de sender ut barn som har bodd hele livet i Norge til land de ikke kjenner. Ville vi ha gjort det samme mot våre egne barn, spør forfatter Jon Michelet til Aftenposten.

Arrangerer rollespill mot fremmedfrykt
260 ungdommer fra Ryfylke, Sandnes og Haugesund var sist helg samlet i Etne for å være med på et opplegg arrangert av Refugee Norge. Camp Refugee er et rollespill som inngår i kurset til humanistisk konfirmasjon. Rollespillet går over 24 timer og da har hver enkelt en ny identitet. Ungdommene skal leve en annen persons virkelighet i ett døgn. Hensikten er å skape forståelse og motvirke fremmedfrykt, skriver lokalavisa Strandbuen

Arrangerer foredragsserie om religioner
Litteraturhuset har denne måneden startet opp en ny serie lørdagsforedrag der de setter fokuset mot religioner. Den 19. januar var det hinduisme som det ble forelest om. De neste foredragene vil handle om Kristendom, nyreligiøsitet og Islam.