Nytt fra YouTube

 
Foto: Skjermdump/aljazeera.com/video
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Fredskonferanse under krigsfare - 24.04.2024 Slår på stortromma med Shabana-prisfest - 24.04.2024 – Hærverk møtt med motstandskraft og støtte - 24.04.2024 Krever nyvalg etter Chavez5. mars sovnet den venezuelanske statslederen Hugo Chavez stille inn, etter flere måneders kamp mot kreft. Nyheten […]

Krever nyvalg etter Chavez
5. mars sovnet den venezuelanske statslederen Hugo Chavez stille inn, etter flere måneders kamp mot kreft. Nyheten om hans død har sjokkert en hel verden, og mange land har sendt sine kondolanser.

Også den tidligere presidentens politiske motstandere i eksil fulgte utviklingen med argusøyne. Jose Antonio Molina, leder i den eksilvenezuelanske Miami-baserte organisasjonen VEPEX sier han foretrekker å “fortsatt bo i eksil”, så lenge Venezuelas nåværende politiske system består.

– I henhold til landets grunnlov krever vi et nyvalg som virkelig er i samsvar med demokratiske spilleregler. Opposisjonen må samle seg rundt en kandidat som kan være et alternativ til regimet, sier han til tv-kanalen Noticias MundoFox.

Se videoen her

Kinesisk nyttår i Sør-Afrika
Flere tusen, både kinesiske innflyttere og sør-afrikanske Kinavenner, feiret det kinesiske nyåret. Feiringen skjedde i lille Bronkhorstspruit, 50 km øst for Pretoria. Her ligger en av de største kinesiske templer på det afrikanske kontinentet.

Lee er hvit sør-afrikaner, men konverterte for tre år siden til buddhismen. For henne er nyttårsfeiringen svært viktig.

– Folk tar deg med åpne armer og det hele er en lærerik og spirituell erfaring, sier hun til NewshoundMedia.

Se videoen her

Egne busser for palestinere
Et omstridt tiltak, som er blitt fordømt av mange, både i og utenfor Israel. Likevel sier flere palestinere intervjuet av Al-Jazeera at tilbudet med segregerte busslinjene fra de palestinske selvstyreområdene til Israel er et livsnødvendig tilbud. Også israelere, som ser på palestinske passasjerer som en sikkerhetsrisiko, er fonøyd med buss-segregeringen

I de segregerte bussene (bildet) er det kun palestinere med arbeidstillatelse i Israel som får sitte. “Tilbudet” får imidlertid representanter fra selvstyremyndighetene til å se rødt.

– Vi ser på dette som institusjonalisert rasisme, sier en talskvinne Nour Odeh til Al-Jazeera.

Se videoen her

Friidretts-ess “småskremt” av maorier
OL-gullgrossist Usain Bolt var for noen måneder siden på besøk i New Zealand. I en offisiell mottakelse fikk jamaicanske Bolt smake den typiske høytlytte velkomsten fra maori-urbefolkningen, kjent som haka.

– Jeg ble litt småskremt. Men det ser ut som noe jeg ville prøvd. Vi får se, sa han til den newzealandske tv-kanalen 3 News.

Se videoen her