Verden rundt

– Vesten må lempe på Iran-sanksjoner

 
Foto: Сайт Правительства Российской Федерации
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) FlePsy vil ha et mer inkluderende og mangfoldig psykolog-Norge - 18.04.2024 – Høyrepopulistisk tilbakeslag et reaksjon på salafisme - 17.04.2024 Fortsatt langt frem for reell likestilling på arbeidsplassen - 16.04.2024 – Nå er det på tide å trappe ned presset mot Iran […]

– Nå er det på tide å trappe ned presset mot Iran ved å lempe på sanksjonene. Håpet er at det skal gjøre det lettere å løse striden om det iranske atomprogrammet, sier Russlands utenriksminister Sergej Lavrov (bildet) i et intervju med det kuwaitiske nyhetsbyrået KUNA.

Utspillet kommer etter at Hassan Rohani vant fredagens presidentvalg i Iran. Han var regnet som den eneste moderate kandidaten og har antydet at han ønsker større åpenhet om landets atomprogram.

Tirsdag kunngjorde iransk UD at det ikke er aktuelt med nye atomforhandlinger før august, ifølge nyhetsbyrået DPA. Først må Rohani bli innsatt, framholder en talsmann.