Verden rundt

Tvunget til å trekke seg

Camisea ligger i Amazonas-lavlandet i Peru, i nærheten av nasjonalparken Manu. Området er bebodd av ukontaktede urbefolkningsgrupper, noe som gjør gassutvinning i området svært kontroversielt.
Foto: Skjermdump/GoogleMaps
Flere ministre har trukket seg fra den peruanske regjeringen, etter at de følte seg presset til å godkjenne et kontroversielt gassprosjekt i Amazonas, melder Survival International.

Planen om å utvide gassprosjektet i Camisea har ført til internasjonal fordømmelse. Området for utvidelsen ligger i Nahua-Nanti-reservatet, hvor det bor flere ukontaktede urbefolkningsstammer. Blant annet kom FN i mars i år med en henstilling overfor peruanske myndigheter om en “umiddelbar suspensjon” av prosjektet. Utvidelsen vil føre tusenvis av sprengladninger og boring av mer enn tjue brønner, noe som vil true nærmiljøet til de ukontaktede stammene.

– Perus borgere bør spørre seg selv: hva er viktigst? Menneskeliv liv eller fortjeneste for utenlandske investorer? sier Stephen Corry, leder i Survival International i en pressemelding.