Utenlandske aviser skriver om Frp

 
Foto: Fremskrittspartiet
Aviser i flere land skriver om det norske valget og Frp. Terroristen Anders Behring Breivik var aktiv i Frp på begynnelsen av 2000-tallet.  

Flere aviser i utlandet har lagt merke til Frp og Høyre. Til sammen har de fått mange stemmer. Avisen The Independent i England skriver at Anders Behring Breivik har vært med i Frp. Han var medlem av ungdomspartiet til Frp fra 1997 til 2007. Ungdomspartiet heter FpU. 

Men Frp liker ikke det de utenlandske avisene skriver. Det er fordi de har bilder av Frp-leder Siv Jensen sammen med Breivik. Frp er sterkt uenig med The Independent, som skriver at Breivik har forbindelser til Frp.  

– Breivik er terrorist
 Det er først og fremst overskriften og ingressen hvor vi blir heftet med Anders Behring Breivik. Men saken er uansett svært beklagelig slik den står nå. Vi kan ikke gjøre noe med det at han har en historie hos oss. Men vi har brukt mye tid på å forklare den store forskjellen mellom oss og det forvridde synet denne terroristen står for, sier FrPs utenrikspolitiske talsmann, Morten Høglund til VG.

Den engelske avisen The Independent skriver at det er en sammenheng mellom Breivik og Frp.
Foto : Faksimile

Det er også flere andre aviser som skriver om det norske valget. De legger vekt på at Høyre nå for første gang har sagt ja til å regjere med Frp. 

– Sterke ord mot innvandrere
The Independent skriver også om noen av dem som overlevde massakren på Utøya i 2011. De er bekymret nå som Frp har blitt invitert inn i regjering, ifølge avisen.  

– Enkelte fremstående politikere i Frp bruker fortsatt veldig sterke ord mot innvandrere, sier Vegard Groslie-Wennesland (29) til avisen.

Han var på Utøya da Breivik drepte 69 mennesker der. 

– Den måten Frp snakker på, kommer til å skape et fiendtlig klima, sier han.