Qingdao skal bli Kinas Hollywood

 
Foto: World Economic Forum/weforum.org
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) FlePsy vil ha et mer inkluderende og mangfoldig psykolog-Norge - 18.04.2024 – Høyrepopulistisk tilbakeslag et reaksjon på salafisme - 17.04.2024 Fortsatt langt frem for reell likestilling på arbeidsplassen - 16.04.2024 Leonardo DiCaprio, Catherine Zeta-Jones, Nicole Kidman og John Travolta spiller hovedroller […]

Leonardo DiCaprio, Catherine Zeta-Jones, Nicole Kidman og John Travolta spiller hovedroller i det som ser ut til å bli en milliardkamp om lage et kinesisk Hollywood.

Wang Jianlin (bildet) heter mannen bak. Han er den rikeste mannen i Kina, og sjef i eiendoms- og underholdningskonglomeratet Dalian Wanda Group Corp.

Senteret Qingdao Oriental Movie Metropolis skal inneholde en fornøyelsespark, et filmmuseum, et voksmuseum og et digert filmstudio, som ifølge Wang skal bli verdens største.

– I 2005 bestemte jeg meg for å gå inn i filmindustrien og åpne kinosaler, og da sa 99 prosent av aksjeeierne at de var imot prosjektet. Jeg bestemte meg likevel for å følge drømmen, og se på markedet nå, sier han til nettmagasinet Marketwatch.