Ukas sitater

LIMs generalsekretær, Sylo Taraku, ser bekymringsfullt på utviklingen.
Foto: Privat
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) FlePsy vil ha et mer inkluderende og mangfoldig psykolog-Norge - 18.04.2024 – Høyrepopulistisk tilbakeslag et reaksjon på salafisme - 17.04.2024 Fortsatt langt frem for reell likestilling på arbeidsplassen - 16.04.2024 – Norge hadde flaks – vi fant tilfeldigvis olje på vår tomt. Alle […]

 Norge hadde flaks  vi fant tilfeldigvis olje på vår tomt. Alle har like rettigheter, hvert liv er like mye verdt. Vi har rett til utdanning, helsehjelp, jobb og en hverdag uten frykt. Dersom hjemlandet ikke kan tilby dette, er det bare rett og rimelig at man skal ha muligheten til å reise til et land som har det.

Oda Arntzen, medlem i fylketsstyret AUF Akershus, i Aftenposten Si:D-spalte

– Norsk og svensk ungdom er veldig like og konkurrerer i stor grad om de samme jobbene. Når antall svensker øker kraftig, blir det vanskeligere for norsk ungdom å finne deltidsjobber og sommerjobber.

Bernt Bratsberg, seniorforsker ved Frischsenteret, til Aftenposten 07.10

– Jeg har til gode å treffe en med innvandrerbakgrunn som har klart seg bra på grunn av statlige tiltak.

Sylo Taraku (bildet), generalsekretær i nettverket LIM (Likestilling, integrering og mangfold) til Aftepostens nettutgave 10.10

– Vi har ikke det her i Larvik. Vi får sjokk. Det er ikke etablert noe nettverk her i Larvik som jobber for å drive terror i Norge, eller resten av verden.

SV-politiker Hiam Al-Chirot til NRK etter nyheten om at en ung mann bosatt i Larvik var sentral i forbindelse med terroraksjonen mot kjøpesenteret Westgate i Nairobi tidligere i høst.

– Det er fortsatt polakkene som er de nye polakkene.

Fafo-forsker Jon Horgen Friberg til forskning.no, 15.10

– Vi treffer ofte landskapsingeniører, kjemiingeniører, men det har ikke Norge behov for. Så det er utfordringer ut fra hvem som kommer hit og hvem arbeidsgivere vil ha. Ja, alt kan være perfekt med hensyn til la oss si jernbaneutdanning eller sånt, men kan de ikke språket, er det bare rett ut.

Informant oppsummerer innvandring fra Sør-Europa i Fafo-rapporten skrevet av blant annet Jon Horgen Friberg.

– Vi gjør massevis av mindre og fornuftige endringer i skattesystemet, blant annet må færre betale formuesskatt og arveavgift, og skatteklasse to oppheves for ektepar. Det siste vil først og fremst ramme innvandrere, toppsjefer og andre grupper hvor det fremdeles er utbredt med hjemmeværende kone.

Sofie Mathiassen kommenterer det nye statsbudsjettet i Dagens Næringsliv, 15.10.2013

– Økonomer som anbefaler økt bruk av oljeinntekter neste år med den begrunnelse at konjunkturene kan bli litt svakere, er alt for kortsiktige. 

Sofie Mathiassen kommenterer det nye statsbudsjettet i Dagens Næringsliv, 15.10.2013