Ukas sitater

 
Foto: Flyktninghjelpen
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Langfredag som grenseløs høytid - 29.03.2024 Vil fremme vitenskapelig basert antirasisme - 28.03.2024 Tradisjonell tamilsk konsert som musikkterapi - 27.03.2024 – Satt på spissen pleier vi å si at vi bytter ut unge møringer med menn fra Polen. Trygve Grydeland, rådgiver ved […]

– Satt på spissen pleier vi å si at vi bytter ut unge møringer med menn fra Polen.

Trygve Grydeland, rådgiver ved plan- og analyseavdelingen i Møre og Romsdal fylkeskommune til Romsdals Budstikke om den høyeste innvandringen noensinne til fylket.

«I dag en moské, i morgen jihad»

Tekst på bannerne til nasjonalistiske russiske grupper som demonstrerte mot innvandring fra Kaukasus i Moskva. Flere tusen nasjonalister viftet med flagg og ropte slagord mot muslimer og mot innvandring, ifølge itromso.no.

– Norge må først og fremst velge kvoteflyktninger der nøden er størst. Vi må ta ut de menneskene som har størst behov for beskyttelse.

Leder for informasjonsavdelingen i Flyktninghjelpen, Rolf Vestviks (bildet), kommentar til NRK om den nye regjeringens asyl- og flyktningpolitikk. 

– Her handler det ikke om økt innvandring, men om mennesker har fått lovlig opphold, og har de samme rettigheter som oss.  Å la dem sitte midlertidig i norske asylmottak fordi norske kommuner ikke vil ta imot dem er uverdig. Nå må kommunepolitikerne ta seg sammen og ikke bare skylde på bolig- og jobbmangel. 

Frps Halvar Rønneberg til NRK, hvor han langer ut mot kommuner som ikke vil bosette flyktninger.

– Barn som raner og ungdom som reiser til Somalia for å slåss for al-Shabaab er to sider av samme sak. Mistilpasset ungdom er sårbare, og lette å føre på feil veier, om den så fører til terrorisme eller kriminalitet.

Elvis Chi Nwosu til Dagbladet.no, søndag 3. november 2013.