Verden Rundt

 
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Vil fremme vitenskapelig basert antirasisme - 28.03.2024 Tradisjonell tamilsk konsert som musikkterapi - 27.03.2024 Argentinsk multikunstner fikk tildelt Ibsenprisen - 27.03.2024 Brasilianer må vente på sin første Spania-kampEn muskelskade gjør at den nybakte spanjolen Diego Costa likevel ikke kan få sine […]

Brasilianer må vente på sin første Spania-kamp
En muskelskade gjør at den nybakte spanjolen Diego Costa likevel ikke kan få sine første landslagsminutter for sitt nye hjemland.

Costa ble tidligere i år innvilget spansk statsborgerskap. Han har fra før to kamper for Brasil, men har fått tillatelse av FIFA til å skifte landslag.

– Skaden vil hindre ham i å akseptere Vicente del Bosques innkalling til Spanias landslag for kampene mot Ekvatorial-Guinea og Sør-Afrika, melder klubben, ifølge NTB.

Råderetten over Preah Vihear-tempelet er gitt til Kambodsja.
Foto : William Brehm/Creative Commons

Klager over sexisme
For første gang i Chiles historie er det to kvinner som kjemper om makten i presidentvalget den 17. november: Michelle Bachelet og Evelyn Matthei.

Kandidatene er ikke fornøyde med hvordan mediene og velgerne omtaler dem og stadig viser til “kvinneduellen”, skriver nettavisen Kureren.

– Når to kvinner som er kandidater, sier man at det er en valgkamp mellom to kvinner. Har noen noen gang sagt at det er en valgkamp mellom to menn i et presidentvalg? spurte Bachelet under et møte med utenlandske korrespondenter i Chile denne uken.

– Hindrer barn i å bli poliovaksinert
FN er bekymret over at 165.000 barn i Sudan ikke får poliovaksine på grunn av konflikten mellom sudanske myndigheter og opprørsbevegelsen SPLM-N.

Hensikten var å slippe FN til for å få vaksinert 165.000 barn mot polio. Men til tross for våpenhvileavtalen, har opprørerne krevd ytterligere ett møte, noe regjeringen ikke har gått med på, skriver VG Nett.

Kambodsja vant tempelstriden
Haag-domstolen har bestemt at Kambodsja har full råderett over det berømte hindutempelet Preah Vihear og området rundt, melder NRK.

Striden rundt Preah Vihear-tempelet har vart siden 1962, da man bestemte at det 1000 år gamle tempelet, som ligger på grensen mellom Thailand og Kambodsja, tilhørte sistnevnte.

Thailand har bestridt og sabotert kjennelsen, ved å hevde at bakketoppene rundt tempelet ikke var omfattet av Haag-domstolens bestemmelse. Nå må Thailand må trekke ut alle sine soldater.

– Kambodsja har full suverenitet til høyden tempelet ligger på, kommer det frem i kjennelsen.