Verden Rundt

Viktor Fedorovytsj Janukovytsj, Ukrainas president
Foto: Wikimedia Commons
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Vil fremme vitenskapelig basert antirasisme - 28.03.2024 Tradisjonell tamilsk konsert som musikkterapi - 27.03.2024 Argentinsk multikunstner fikk tildelt Ibsenprisen - 27.03.2024 FN-utsending: Joseph Kony kan være sykMichel Djotodia, presidenten i Den sentralafrikanske republikk, sier han har vært i samtaler med den […]

FN-utsending: Joseph Kony kan være syk
Michel Djotodia, presidenten i Den sentralafrikanske republikk, sier han har vært i samtaler med den beryktede opprørslederen Joseph Kony, opplyser Abou Moussa, spesialutsending for FN. 

Ifølge spesialutsendingen er det mulig Kony er syk. Samtidig har FN på sin side advart Djotodia mot å samarbeide med Kony, som leder den væpnede gruppen Herrens motstandshær. En styrke på 3000 mann jager ham i blant annet Den sentralafrikanske republikk, Uganda og Sør-Sudan.

Laget kriminal-komedie i Peru
I november sendte Grenland Friteater en egen delegasjon til slumområdet Comas, nord for Lima i Peru. Der levde de sammen med teatergruppa La Gran Marcha de los muñecones mens de holdt kurs og lagde en egen forestilling sammen.

La Gran Marcha de los muñecones er en teatergruppe som består av både profesjonelle og amatørskuespillere.

– Tor Arne (Ursin) mer eller mindre skapte fortellingen til stykket underveis, ettersom vi øvde fra dag til dag, forteller Grethe Knudsen ved GF til Porsgrunns Dagblad.

Kina investerer i Ukraina
Ukrainas president Viktor Janukovitsj sier han torsdag har signert en avtale med Kina som vil innebære åtte milliarder dollar i investeringer i landet, skriver Nettavisen.

Ukraina-eksperten Jakob Tolstrup fra Aarhus Universitet mener årsaken til at Janukovitsj reiste til Kina var å forhandle om lån som kan bringe Ukraina ut av det politiske og økonomiske uføret som oppstod etter at Ukraina i forrige uke valgte å ikke undertegne en omfattende samarbeidsavtale med EU.

Trygler turistene om å komme tilbake

Filippinske turistmyndigheter mener verdensmedia gir et inntrykk av at hele landet nå er utilgjengelig, skriver The Guardian.

Under slagordet «The same beautiful country – The same beautiful people» oppfordres turister til å nyte de hundrevis av reisemål som er tilgjengelige, selv etter tyfonen Haiyans herjinger.

– Turisme står for åtte prosent av BNP og 2,9 millioner arbeidsplassen i landet. Reiselivet vil ha en stor og direkte effekt på gjenoppbyggingsarbeidet, hevder Richard de Villa fra turistavdelingen ved den filippinske ambassaden i London til The Guardian.