Verden rundt

 
Foto: Skjermdump/jihadology.net
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Vil fremme vitenskapelig basert antirasisme - 28.03.2024 Tradisjonell tamilsk konsert som musikkterapi - 27.03.2024 Argentinsk multikunstner fikk tildelt Ibsenprisen - 27.03.2024 Vil angripe turister Islamistgruppen Ansar Bayt al-Maqdis (bildefaksimilen) ber alle turister komme seg ut av Egypt innen 20. februar. Etter den […]

Vil angripe turister

Islamistgruppen Ansar Bayt al-Maqdis (bildefaksimilen) ber alle turister komme seg ut av Egypt innen 20. februar. Etter den datoen vil gruppen angripe utlendinger som er på ferie i landet.

Trusselen, som var skrevet på engelsk, er lagt ut på en Twitter-konto som bærer gruppens navn.

– Vi anbefaler turister å ta seg trygt ut av landet før tidsfristen går ut, heter det, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Gruppen anses av eksperter for å være den mest aktive av militante islamistiske grupper som opererer i Egypt.

– Ansar Bayt al-Maqdis utgjør den største sikkerhetstrusselen i Egypt i dag, sier risikoanalytiker Anthony Skinner ved konsulentfirmaet Maplecroft til nyhetsbyrået Reuters.

EU-millioner til boliviansk jussopplæring

EU vil hjelpe Bolivia med flere millioner euro som skal brukes til forbedring av landets juridiske system. Pengehjelpen er godkjent av regjeringen til president Evo Morales, skriver avisen Pagina Siete.

– Vi vil bruke opptil 280 millioner euro i et sjuårig prosjekt. Fokuset vil blant annet ligge på utdanning og styrking av dommerstanden i landet, sier EU-utsendingen Timothy Torlot.

Satsingen er del av samarbeidet EU har med det sør-amerikanske landet, som også omfatter miljøvernsprosjekter, samt kampen mot narkotikahandelen.

Etablerer seg i Myanmar

Burmakomitéen vil for første gang ha fast representasjon i Myanmar, etter å ha jobbet fra Oslo i 22 år.

– Vi har levd tett på burmesernes opp- og nedturer i 22 år. Det har vært mange tunge år, og de neste årene vil bli historiske, forhåpentligvis med positivt fortegn, sier styreleder Harald Bøckman i en pressemelding.

Komitéens daglige leder Audun Aagre (her avbildet med sine burmesiske kolleger) vil de neste månedene være fast representasjon i Myanmar. Han mener reformene gir grunn til håp, samtidig som han understreker at det ennå ikke er innført demokrati.

– Landet er ikke et demokrati. Men reformene har gitt et handlingsrom for å drive utviklingen i riktig retning, sier Aagre.

Roser Ukraina-avtale

En avtale som ble inngått mellom Ukrainas president Viktor Janukovitsj og opposisjonsledere, vil bli akseptert av demonstrantene i gata selv om den innebærer at Janukovitsj blir sittende fram til et nyvalg senest innen desember. melder NRK.

Avtalen kan eventuell løse en fire måneder lang politisk krise i landet, som startet i november da den ukrainske presidenten ikke ville undertegne en samarbeidsavtale med EU. 

Utenriksminister Børge Brende (H) roser avtalen.

– Etter blodbadet vi har vært vitne til denne uken, er det positivt at partene nå er blitt enige om en avtale. Blir avtalen iverksatt, betyr det at vi kan bla om et nytt kapittel i Ukrainas historie, sier Brende til NRK.