Månedens sitater

Lars Gule mener terroristens brev til sin far ikke burde blitt offentliggjort i sin helhet.
Foto: Grazyna Skarpås
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Shwan Dler Qaradaki er Årets Olsokkunstner - 19.04.2024 FlePsy vil ha et mer inkluderende og mangfoldig psykolog-Norge - 18.04.2024 – Høyrepopulistisk tilbakeslag et reaksjon på salafisme - 17.04.2024 – En politiker som i alle år har markert seg på motstand mot offentlige […]

– En politiker som i alle år har markert seg på motstand mot offentlige inngrep og politisk formynderi, ønsker nå å opprette en regelrett Storebror-etat rettet mot minoritetsbefolkningen, med en hel hær av byråkrater som skal overvåke private hjem. 

Rune Berglund Steen, leder i Antirasistisk Senter, reagerer på Carl I. Hagens utspill om “integreringsetat” på kronikkplass i Dagsavisen 21.02.

– Frp viser med dette at vi som vanlig tar integrering på største alvor. Det er barn i byen vår som begynner på skolen uten å kunne ett ord norsk. Tiltakene som har vært satt i gang tidligere har ikke fungert, og derfor trenger vi en slik etat.

Frps innvandringspolitiske talsmann Mazyar Keshvari, som derimot er full av lovord og støtter sin partifelle, til VGNett.

– At man ikke lenger snakker om negre, svartinger, degos og lignende, men om fremmedkulturelle og muslimer, endrer ikke hatretorikkens ofte underliggende rasistiske karakter.

Lars Gule (bildet) på Nye Meninger, 14.02.

– En lakmustest på prinsippet om at innvandrere skal integreres i lokalsamfunnet, ligger i hvorvidt hatkriminalitet forties eller ei. 

Erik Fløan (21), landsstyremedlem i Unge Høyre og fylkestingsrepresentant i Nord-Trøndelag, på Aftenposten 20.02 om det rasistiskinspirerte angrepet på Jacob Kuteh i Verdal.

–  I dag er mange norske jøder redde for å vise sin jødiske tilhørighet. Og det til tross for at Norge gjennom København-erklæringen har forpliktet seg til å ivareta rettighetene til sine nasjonale minoriteter. Deriblant jøders rett til å leve som jøder. Hva er det egentlig i den norske morsmelken?

Torgeir Skorgen, Forsker og førstebibliotekar ved Universitetsbiblioteket i Bergen, i Dagbladet, 24.2

– Vi kan ikkje ha eit mindretalsdiktatur der to miniparti på 5 prosent skal bestemme korleis asyl- og innvandringspolitikken skal vere i framtida. Det er altfor alvorleg til at to miniparti kan avgjere det.

Christian Tybring-Gjedde til NTB, 24.2.

Utkonkurrerte 585 andre i kamp om Rimi-jobb

Det er beinhard kamp om butikkjobbene. Zara Iqbal (20) kom gjennom nåløyet i en Rimi-butikk.

Tittel og ingress i Aftenposten, 23.2

I utgangspunktet er vi positive til at utenlandske leger velger å reise til Norge, men når vi så til de grader er avhengige av dette for å få Helse-Norge til å gå rundt, er det noe som skurrer. Det kan også skape problemer for Norge i fremtiden dersom mange av legene velger å reise tilbake.

Johan Torgersen, sentralstyremedlem i Legeforeningen til Aftenposten 22.2 

Barnas frihet til å bestemme over sin egen kropp står over religion eller kulturelle tradisjoner. Uten å peke nese til noen, kan vi gjøre det utrolig enkle og moderne: La guttene selv få bestemme over tissen sin.

Bente Dalsbæk, jurist, fast kommentator i Berlingske Tidende, debattinnlegg i VG 22.2