Verden Rundt

Indiske IT-bedrifter planlegger norsk offensiv

Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Vil fremme vitenskapelig basert antirasisme - 28.03.2024 Tradisjonell tamilsk konsert som musikkterapi - 27.03.2024 Argentinsk multikunstner fikk tildelt Ibsenprisen - 27.03.2024 Etter påsken møter NHO en tropp av indiske næringslivstopper i Oslo for å diskutere felles handelsmuligheter. Bakgrunnen er en nøye planlagt […]

Etter påsken møter NHO en tropp av indiske næringslivstopper i Oslo for å diskutere felles handelsmuligheter. Bakgrunnen er en nøye planlagt offensiv for å øke aktiviteten mellom nordisk og indisk næringsliv, skriver Teknisk Ukeblad.

I dag importerer Norge varer og tjenester fra India for 2,4 milliarder kroner. Samtidig konkluderer analysebyrået Avalon Consulting konkluderer i sin rapport med at potensialet er ekstremt mye større: 400 milliarder kroner.

Analytikerne gir inderne imidlertid klar beskjed om at det ikke blir noen lett oppgave å etablere seg i Norden og Norge.

– Blant annet advares det om treg saksbehandling for å få arbeidstillatelser. For ikke å snakke om kostnadsnivået og kulturforskjellene, går det frem i analysen.