Sagt siden sist

 
Foto: Claudio Castello
Om innvandring, integrering og flerkultur.

– Næringslivet trenger en politikk som hindrer at innvandrere faller ut av arbeidsmarkedet.  Langsiktige konsekvenser av dette kan bli negative dersom yrkesdeltakelsen blant arbeidsinnvandrere fortsetter å være lavere enn blant nordmenn. Økte offentlige utgifter vil skape behov for økt skattefinansiering, noe som vil ramme bedriftene.

Tom Knudsen, regiondirektør i NHO Hordaland, på kronikkplass i BT, 27.05.

– Over hele Europa, med få unntak, var valget merket av økonomiske nedgangstider og innvandringsmotstand. Velgernes dom oste av mistillit til lederne i Brussel og de etablerte partiene i egne hjemland. Populistiske høyrepartier frir til misnøyen, som gir seg utslag i økende fremmedfiendtlighet og motstand mot åpne grenser.

En advarsel til Europa, Dagbladets lederartikkel om Europaparlamentsvalget, på nett 27.05.

– Jeg og Document har vokst fra hverandre. Men jeg slutter i trygg forvissning om at Document fortsatt vil irritere og utfordre konsensus.

Forhenværende document.no-skribent Nina Hjerpset-Østlie, i et intervju med osloby.no. 20.05.

– Foreldre og resten av samfunnet har en viktig rolle. Forskning viser at mange av dem som har blitt islamister har gått inn en identitetskrise uten tilstrekkelig bagasje om egen religion, da er det lett å bli forført av karismatiske opinionsledere om hva som er «den sanne» måten å praktisere på.

Hadia Tajik (Ap), leder av Stortingets justiskomité, i et intervju med Dagbladet 23.05, hvor hun uttrykte bekymring for terror fra ekstreme islamister i Norge.