Sagt siden sist

 
Foto: Emanuele Correa
Om integrering, flyktninger, rasisme og flerkultur.

– Terskelen for å være med i idretten bør være så lav som mulig, også økonomisk. Nye landsmenn har mye å tilføre Tromsø, både i idretten og som samfunn. Inkludering er utveksling begge veier.

Britt Leandersen, leder i Tromsø Idrettsråd. Overfor avisen Nordlys tar hun til orde for at flere må samarbeide for å gjøre terskelen for minoritetsjenter lavere for å bli med i organisert idrett.

– Jeg synes er det oppsiktsvekkende i denne saken at de to mest fremstående slike organisasjoner vi har her i landet, begge går til offentlige angrep på en enkeltstående forfatter. Hvem skal forsvare Peter Handkes ytringsfrihet, når de organisasjonene som skal forsvare ytringsfriheten går til angrep på ham?

Karl Ove Knausgård, forfatter og forlegger i kommentarkronikken Godhetens gapestokk på VGNett om den opphetede debatten rundt den kotroversielle Ibsenprisvinneren Peter Handke. Handke er fra flere hold blitt beskyldt for historisk revisjonisme angående de væpnede konfliktene i det tidligere Jugoslavia på 90-tallet.

– I England ser de på spillerne som kommer og lar dem spille dersom de er proffe nok. Her får vi en Opti Pobá, som tidligere spiste bananer, og plutselig er han førstelagsspiller på Lazio.

Italias fotballpresident Carlo Tavecchio (til venstre på bildet) under et arrangement der han skulle fronte sitt kandidatur som ny fotballpresident. Nå har UEFAs (det europeiske fotballforbundet) etiske råd besluttet å utestenge 71-åringen fra neste UEFA-kongress som reaksjon på uttalelsene, melder nyhetsbyrået AFP.

– Regjeringen gir blaffen i stortingsflertallet. Det er ufølsomt overfor mennesker som befinner seg i en svært alvorlig situasjon, og det er arrogant overfor flertallet som ønsker å ta et større ansvar for de syriske kvoteflyktningene.

Aps nestleder, Helga Pedersen, overfor Bergens Tidende. Hun er svært opprørt over at justisminister Anders Anundsen ikke har fulgt opp et stortingsvedtak om at Norge skal ta imot flere syriske flyktninger.

– Jeg mener det er usannsynlig at nordmenn skal reise til Norge for å utføre angrep. Hvordan? Med hva? IS-medlemmer brenner sine pass for å vise troskap. Alle som kommer hit, uansett hvilken gruppe de kjemper for, vet at myndighetene følger med dem. Hvorfor skulle vi skremme vårt eget folk?

27 år gamle norske “Abdallah”, i et intervju med VGNett, om hverdagen som Al-Qaeda-kriger i Syria.