Verden Rundt

 
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) – Hærverk møtt med motstandskraft og støtte - 24.04.2024 Europarådet og FN protesterer mot Storbritannias Rwanda-plan - 24.04.2024 Nylansert rasismeveileder fremmes som kunnskapsverktøy - 24.04.2024 Avlyser festival i BeirutÅrets utgave av Beirut & Beyond-festivalen, som arrangeres med støtte av Oslo World […]

Avlyser festival i Beirut
Årets utgave av Beirut & Beyond-festivalen, som arrangeres med støtte av Oslo World Music, avlyses etter terrorangrepene i Libanon for et par uker siden.

Kanselleringen begrunnes med begrenset kapasitet og infrastruktur i Beirut, samt festivalansattes praktiske og sikkerhetsmessige gjennomføringsevne.

– For oss og teamet vårt i Libanon har vært en veldig vanskelig beslutning å bestemme oss for å avlyse årets festival, men dette er på ingen måte en avslutning for satsingen. Vi har stor tro på kunstens kraft og kultur i møte med terror og vold. Derfor ser vi fram til et enda sterkere samarbeid i 2016, sier festivalsjef Alexandra Archetti Stølen i en pressemelding.

Avbildet uten hijab – må flykte landet
En kvinnelig iransk skuespiller ser seg nødt til å flykte fra hjemlandet etter at hun postet bilder av seg selv uten hijab på sosiale medier.

Sadaf Taherian (27) kastet sløret, noe som har ført at hun både har fått myndighetene og vanlige iranere på nakken, melder The Telegraph.

Regimet har startet en mistillitskampanje mot Tasherian, stilt spørsmål ved hennes mentale balanse, og kaller henne for en lovbryter. Tasherian skal ha blitt dypt såret av kritikken som har rast mot henne.

– Jeg vil leve et sted hvor jeg kan ha en livsstil som gjør meg lykkelig, uttalte hun.

FN: Fortsatt uklart tall på ofre i Mali

FNs generalsekretær Ban Ki-moon fordømmer angrepet som kostet et ukjent antall menneskeliv på et hotell i Malis hovedstad.

FN-kilder har oppgitt at det så langt er telt minst 27 lik på luksushotellet etter at spesialstyrker hadde stormet bygningen og samtlige overlevende gisler hadde kommet seg ut. Men aksjonen pågikk fredag kveld fortsatt mot flere gjerningspersoner som hadde forskanset seg i deler av hotellet.

– Generalsekretæren fordømmer de grufulle terrorangrepene på Radisson hotell i Bamako, der et ukjent antall sivile ble drept, og mange flere ble såret, sier FN-talsmann Stephane Dujarric, ifølge nyhetsbyrået Reuters, til pressen i New York.

Prins Charles: – Klimaforandringene årsak til Syria-krigen

Prinsen av Wales mener at klimaforandringene er én mulig årsak til den pågående blodige borgerkrigen i Syria. Det skriver avisen Chard and Ilminster News

Tronarvingen har lenge vært en lidenskapelig miljøforkjemper og satte krigen som har krevd livet til hundretusener, skapt millioner av flyktninger og vært arnestedet til Den Islamske Staten (IS), i sammenheng med tørke i landet i Midtøsten. 

I intervjuet med Sky News, som ble gjort før angrepene i Paris 13. november, men ble sendt mandag 23. november, snakker Charles om sin overbevisning om at det er forbindelser mellom klimaforandringer og terrorisme. 

Han oppfordet også regjeringer til å gjennomføre grønne tiltak på tross av sparepolitikken i Europa, og hevdet det er en “reell mulighet for at naturens reservoar går i vasken”.