Sagt siden sist

 
Foto: flickr.com
Om innvandring, integrering, flerkultur og rasisme.

– Når du sitter i baksetet og blir kalt neger flere ganger. Jeg tror det kanskje er fordi jeg er kjendis at jeg har sluppet unna. Men hvordan er dette for andre jenter?

Artisten Maria Mena (bildet) ble kalt “neger” av taxisjåføren sin. Det satte tankene i sving, og i et langt innlegg på Instagram, viderepublisert i Dagbladet, unnskylder hun seg for at hun tidligere ikke har skjønt hva folk mener når de snakker om rasisme. 

– Vi ses på som hjernevasket, og vi “trenger å bli frigjort”. Dette er ikke realiteten, og det er i alle fall ikke mer treffende for oss enn for kvinner med andre livssyn. Inntrykket av at muslimske kvinner er undertrykt, er like misvisende som at Vestens kvinner er promiskuøse.

17-årige Zuhayr Abdi i sitt innlegg i Aftenposten, Vi er de muslimske tilslørte feministene.

– Å få flere flyktninger og innvandrere i arbeid er ikke bare viktig for samfunnet. Arbeid er den viktigste arenaen for god integrering for den enkelte.

Slik argumenterer daglig leder i Stormberg, Steinar J. Olsen, i sin kronikk på VGNett.

– Høyres løfte for neste periode er at hvis vi får fortsette i regjering, så skal vi styrke språkopplæringen, bli enda bedre på å anerkjenne utdannelse og øke bruken av lønnstilskudd for å få flere i arbeid.

Erna Solberg i et intervju med ABCNyheter om Høyres nye strategier for integrering før høstens valg.

– Ekstremisme og radikalisering truer grunnlaget for tillit og trygghet i samfunnet vårt. Det nordiske samfunnet er bygd på en høy grad av tillit, og hvis vi mister den tilliten, vil erstatningen være mer kontroll og strengere rammer rundt mye av det vi opplever som friheten i dagliglivet i lokalsamfunnet vårt.

Generalsekretær i Nordisk ministerråd, Dagfinn Høybråten, til NRK, i forkant av en nordisk konferanse dom radikalisering og voldelig ekstremisme.