Foto: www.bollywoodfest.com

Bollywoodfestivalen 2017

Velkommen til Skandinavias største Bollywood-festival, avholdt siden 2003.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland åpner Bollywoodfestivalen 2017 fredag 8. september kl. 18.00 på Lørenskog hus sammen med ordfører Ragnhild Bergheim fra Lørenskog og ordfører Ole Jacob Flæten fra Skedsmo kommune, samt skuespillere og filmregissører fra India og Iran.

Lørenskog hus og Kino, SF Kino og Lillestrøm Kultursenter samt Klingenberg Kino i Oslo danner i år rammen om festivalen.

Tradisjonen tro presenterer Bollywoodfestivalen et bredt spekter av filmer. Festivalåpningen byr på prisutdelinger, musikk og dans, og når frem til flere millioner seere i Europa og Asia når den sendes på en av Indias største TV-kanaler Sony TV UK og på bollywoodhungama.com med 30 millioner følgere og på den pakistanske TV-kanalen ARY Network.

En lang rekke av Bollywoods største stjerner har besøkt festivalen i årenes løp. Blant årets største gjester finner man Bollywood filmstjernene Arjun Rampal og Gulshan Grover, “badman of Bollywood”, som har spilt i over 50 filmer. I tillegg kommer filmregissørene Amit Khanna og Madhur Bhandarkar samt flere som også blir å se live på scenen ved festival åpningen og avslutningen.

Suksessen med Fusion Konsert fortsetter i år på Lillestrøm Kultursenter med noen av Indias store sangartister som Jaspinder Narula, Jasbir Jassi og med Vijaygopal Trio. Dansegrupper fra både India, Polen og Norge er viktige aktører i årets festival. Festivalen inneholder også seminar om toleranse og forståelse. I tillegg er det Masterclass med indiske regissører Madhur Bhandarkar og standup komiker Vir Das.

Formålet med festivalen er å bygge bro mellom indisk, asiatisk og norsk kultur og å
oppmuntre til kunstnerisk utviklingsarbeid gjennom film, musikk og dans. Årets festival er den 15. i rekken og byr på det ferskeste fra Bollywood, verdens største filmindustri. I tillegg presenterer festivalen også pakistansk og iransk film. Teamet som står bak Bollywood Festivalen bor og virker i Akershus og Oslo.

For fullt program se: www.bollywoodfest.com

For videre spørsmål kontakt med festivalsjef Nasrullah Qureshi på mobil: 92029926 eller pressekontakt Noshin Saghir på 48601145

www.AutoDeler.co.no