Sommerskole for nordmenn og ukrainere i Tsjernivtsi

Lyst til å bli med på et annerledes kultur- og språkeventyr denne sommeren?

Tross mange oppslag og jevn dekning av Euromaidan-revolusjonen (bildet) og den militære konflikten i Øst-Ukraina i norske media i siste årene, mangler det ofte dypere forståelse og innsikt i historiske, sosiale, kulturelle og politiske prosesser som formet og fortsetter å påvirke situasjonen i landet.

For mange norske journalister, enn si befolkningen, framstår Ukraina fortsatt som terra inkognita skygget av Sovjet-fortid og Russlands dominerende geopolitiske stilling i regionen. Russland- og Øst-Europa-forskere i Norge har likedan vanskelig for å henge med i det skiftende politiske landskapet og i de hemmelige maktkamper og avtaler blant den ukrainske eliten. Derfor etablerer Ukrainsk-Skandinavisk Senter i samarbeid med Universitet i Tsjernivtsi en sommerskole for nordmenn og ukrainere i Tsjernivtsi i Vest-Ukraina.

Sommerskolen byr på kurs i ukrainsk språk og kultur, historie, politikk, samt at det vil bli holdt åpne forelesninger av politikere, journalister og menneskerettighetsforkjempere om Ukrainas nåværende situasjon, interne og eksterne utfordringer.

Skolen er ment som en ny platform for etablering av folk-til-folk relasjoner som hovedfokus. Det blir også anledning til å besøke mange vakre byer i Vest-Ukraina, blant annet Lviv.

Søknadsprosessen er allerede i gang. Vi har flere plasser til redusert pris og noen fulldekkede stipender ved hjelp av Den Norske Ambassaden i Kyiv som støtter prosjektet.

Vi har også vår representant, Anastasia Antonyk i Сс., som bor i Bergen og kan kontaktes på +4798410602 hvis dere vil intervjue henne.

Ellers så er Anatolii Kyryliuk, også tilgjengelig på Skype – tolyakyrylyuk og mobil i Ukraina  +380637415096

For mer informasjon om Ukrainsk-Skandinavisk Senter og sommerskolen:
www.ukr-scandinavian.org