Bryt barrierene – Ungt lederskapskonferansen 2017

Å være ung handler om å utfordre det bestående. Hvis man i tillegg skal være en ung leder må man utfordre systemet rundt seg og samtidig presentere løsninger som er bedre enn de vi har i dag. Hvilke rolle spiller unge ledere i å endre eksisterende strukturer, bruke ny kunnskap, nye metoder, og bygge broer […]

Å være ung handler om å utfordre det bestående. Hvis man i tillegg skal være en ung leder må man utfordre systemet rundt seg og samtidig presentere løsninger som er bedre enn de vi har i dag. Hvilke rolle spiller unge ledere i å endre eksisterende strukturer, bruke ny kunnskap, nye metoder, og bygge broer mellom gammelt og nytt gjennom med alternative og innovative løsninger? Det er noen av de spørsmålene konferansen svarer på.
Annen video
https://vimeo.com/fknorway
Unge ledere peker fremover

Årets konferanse er den femte i rekken, og har også i år internasjonale tema og gjester fra Fredskorpsets internasjonale nettverk. Under overskriften “Bryt Barrierene” vil unge ledere med hele verden som virkefelt diskutere den rollen unge ledere tar i å løse samfunnsproblemer gjennom innovative løsninger på dagens problemer, prøve ut nye samarbeidsformer, og gjennom å bygge broer med alternative metoder.

“I år har vi samlet en spennnede og utfordrende gruppe gjester som virkelig viser frem styrken og relevansen av ungt lederskap og nettverk i verden”, sier Erik Thompson, prosjektleder for konferansen.

Årets konferanse har som mål å vise frem unge, alternative former for lederskap som ofte finner uformelle former, tar uventede retninger, men som mobiliserer nye ressurser og gir effektive løsninger. Årets gjester har en fellesnevner: Grensesprengende aktiviteter.

«Hvis verden ønsker en fremtidsrettet utvikling, må de unge slippe til med sine løsninger, sine metoder og sin handlekraft. Gårsdagens svar vil ikke løse morgedagens utfordringer», sier Fredskorpsets direktør Nita Kapoor.

Konferansen blir åpnet av statssekretær i Utenriksdeparementet, Laila Bokhari, som også deltar i en debatt om ung ekstremisme.

Tid og sted:

Torsdag 9. mars kl. 11.00 på Vulkan, Vulkan 26, 0175 Oslo.

Høydepunkter:

• Statssekretær Laila Bokhari åpner konferansen og skal deretter delta i en debatt om hvordan ungdommer kan bidra til å forebygge ekstremisme. De øvrige deltakerene i debatten er Mwanaisha Ngare fra Youth Alive! Kenya og Yousef Assidiq fra JustUnity.

• Pål Moddi Knutsen synger forbudte sanger, og plasserer seg dermed inn i en lang tradisjon av mot-kultur og protestsangere.

• Nora Mehsen forteller om prisen hun må betale for å utøve lederskap som muslim, lesbisk og leder for Skeiv verden. Hun ble også kåret til årets homotopp 2017 av nettstedet Gaysir.

• En rekke mennesker jobber for å realisere unge asylsøkeres potensiale i vårt samfunn. De som kommer til vår konferanse for å debattere unge menneskers rolle i dette er: AUF-leder Mani Hussaini, Røde kors ungdom-leder Mawra Mahmood og musikkterapeut Sofie Mortvedt. Felles for alle disse er at de på ulikt vis ønsker å gjøre unge asylsøkere og flykninger til ressurser som realiserer sitt potensial – uavhengig av om mye annet er usikkert.

• Komiker Sofie Frøysaa forteller om å drive stand-up i Uganda, om tydeliggjør hvor relevant kulturell kunnskap og kompetanse er i møte med mennesker. Hun forteller også om egen oppvekst med to mødre i bibelbeltet.

• Designere setter flykninger i stand til å hjelpe seg selv og bygge broer til lokalbefolkningen i Uganda. Faith Anne Acam og Kathinka Hasselknippe fra Design Without Borders Norge og Uganda fra prosjektet Adjumani Design Challenge.

• Ideer for en bedre verden med Nassima Dzair fra InterBridge, Iris Helén Nikolaisen fra WayaWaya, Anders Anker-Rasch fra Ingeniører uten grenser og Faith Anne Acam fra Design Without Borders Uganda.

• Arkitekter som involverer utsatte grupper i flykning- og asylmottak i formgivningen av eget bomiljø og som gjennom dette skaper eierskap, stolthet og bedret livskvalitet. Else Abrahamsen & Jack Hughes, MakersHub

En rekke smakebiter, videoer og lignede angående konferansen finnes her:

* Facebook

* Instagram

* Twitter

Vi kan sette dere i kontakt med alle deltakerne på konferansen, og svært mange av gjestene – både de som er direkte partnere/deltakere med/hos oss, og de som kun deltar på konferansen – kan møte dere til intervju ved andre tidspunkt.

Kontakt oss for mer informasjon om konferansen eller deltakerne på konferansen.