Verden Rundt

Holdt anti-russiske protester

 
Foto: Claudio Castello
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Vil fremme vitenskapelig basert antirasisme - 28.03.2024 Tradisjonell tamilsk konsert som musikkterapi - 27.03.2024 Argentinsk multikunstner fikk tildelt Ibsenprisen - 27.03.2024 Et tusentall mennesker protesterte foran Russlands ambassade i Warszawa og i bykjernen i anledningen treårsdagen for Smolensk-ulykken, skriver Warsaw Voice. […]

Et tusentall mennesker protesterte foran Russlands ambassade i Warszawa og i bykjernen i anledningen treårsdagen for Smolensk-ulykken, skriver Warsaw Voice.

Ulykken i Smolensk krevde livet til den polske presidenten Lech Kaczynski, samt flere andre politikere, militære og maktpersoner. Kaczynksi og hans delegasjon skulle til Russland for å minnes ofrene for Katyn-massakren under annen verdenskrig. Flyet som fraktet alle sammen feillandet i tåke og eksploderte i et skogholt utenfor den russiske byen.

Protestene ble organisert av opposisjonspolitikere på høyresiden, og av Gazeta Polska, landets største borgerlige avis. Flere av dem som protesterte, holdt slagord mot Russlands leder Vladimir Putin, og mot den sosialdemokratiske polske statsministeren Donald Tusk, som mange har ment har vært for ettergivende ved å ikke kreve en full granskning av hendelsene.