Sharmin Ahmad (33) er stolt av Postens satsing på minoriteter. I fremtiden er målet å bli enda bedre, sier hun.

Posten satser på inkludering

15 prosent minoritetsansatte i konsernet. 7,5 prosent flerkulturelle i stab og ledelsesstillinger: Dette er målene Posten Norge har satt seg innen utgangen av 2015. 

Vi snakket med seniorrådgiver Sharmin Ahmad over hvordan de skal nå det målet.

– Det høres vel ambisiøst ut, men det er et mål vi absolutt mener er innen rekkevide.

Et steinkast unna barcodeprosjektet: et av Oslos mest kjente landemerker, Postgirobygget. Foran oss i 18. etasje: Sharmin Ahmad. 33-åringen sitter på kontorets møterom og legger ikke skjul på at selskapet sikter høyt. Imidlertid er hun sikker på en ting: er det noen som er i stand til å klare dette, så er det posten

– Allerede nå er nesten 14 prosent av de ansatte flerkulturelle. Dessuten består stab og ledelse av 5,4 prosent minoriteter, forteller hun.

Jobbet seg oppover 
Sharmin Ahmed har siden sommeren 2013 tilhørt sistnevnte gruppe. Hun er seniorrådgiver og  ansvarlig for mangfoldet og integreringen i bedriften med flere tusen ansatte. Men veien opp til 18. etasje i landets tredje høyeste bygning begynte for 16 år siden. Hun begynte som postbud og har jobbet seg oppover i systemet som kundebehandler og tillitsvalgt.

Seniorrådgiver i Posten Sharmin Ahmad har satt ambisiøse mål for inkludering.
Foto:
– Å jobbe her føles bra. Dessuten har jeg blitt kjent med folk fra hele verden. Jeg har lært andre kulturer å kjenne, noe som har beriket meg som person, sier hun.

– Inkludering går begge veier
Siden 2011 har Posten blant annet satt i gang et eget traineeprogram for minoriteter kalt ”Du gjør forskjellen”, et mentorprogram for arbeidsledige innvandrerkvinner og et arbeidspraksisprogram for samme gruppe. Ahmed presiserer at målet ikke bare er å gjenspeile samfunnet. Posten vil også fremme kulturforståelsen hos ansatte.

– Inkludering går begge veier, og det å ha en mangfoldig arbeidsplass er med på å bevisstgjøre nordmenn og innvandrere. Jeg merker tydelig en holdningsendring etter at vi begynte å jobbe for en mer flerkulturell arbeidsplass. Å se resultatene av dette arbeidet er ubeskrivelig bra, smiler hun.

www.AutoDeler.co.no