64 % av iStart deltakere har etablert bedrift og flere er på vei. Nalinava Sen Gupta (bildet) var er en av deltakerne som var med i iStart 2015.
Foto: NSFV

Talenter med gnist søkes til et unikt gründerprogram

Gründerspirer med flerkulturell bakgrunn og spenstige ideer etterlyses i disse dager for rekruttering til iStart talentprogrammet i regi av Norsk senter for flerkulturell verdiskaping.

Dette er tredje gang et slikt program arrangeres av senteret. Programmet er utviklet for innvandrere som sitter inne med betydelige personlige ressurser, og har ambisjoner og tanker om å starte vekstbedrifter.
 
- Vi skal ta tak i disse ressursene og løfter de fram til vellykkede bedriftseiere og-ledere, sier daglig leder i Norsk senter for flerkulturell verdiskaping, Zahra Moini. De skal være rollemodeller og inspirasjon til andre.
 
Senteret har drevet med gründerveiledning og etablererprogram for innvandrere i 12 år. iStart programmet ble utviklet basert på erfaringer gjennom disse årene. De to første iStart programmene viste at et skreddersydd program fulgt opp med mentorordninger for denne målgruppen gir resultater. 64 % av iStart deltakere har etablert bedrift og flere er på vei.
 
Nalinava Sen Gupta var er en av deltakerne som var med i iStart 2015 med en drøm om å kunne tilby en mer effektiv form for kreftbehandling. Nalinava har en sterk akademisk bakgrunn med en doktorgrad i Kjemi fra Bombay og tre postdoc-stillinger i Tyskland og Norge. iStart programmet bidro til at Nalinava har gått fra å være en arbeidssøker til å bli en gründer av oppstarten iNANOD AS.
 
- Norsk senter for flerkulturell verdiskaping har vært til stor hjelp for meg. Jeg gikk fra å være
 
en høyt utdannet arbeidssøker til å bli en entreprenør med drivkraft. iStart programmet var en fantastisk mulighet for meg og har vært uvurderlig i utviklingen av mitt forretningskonsept, uttaler Nalinava Gupta.
 
Årets iStart program vil rekruttere deltakere fra hele landet.
 
- Vi ser frem til å kunne komme i gang med deltakere fra mange deler av landet, med gnist og gode ideer. Deltakere med bakgrunn på tvers av kulturer, ulike utdanningsbakgrunn og et mangfold av ideer. Dette gir grobunn for innovasjon, uttaler daglig leder Zahra Moini.
 
For mer informasjon se senterets hjemmeside: fag.nsfv.no
www.AutoDeler.co.no