Det som bringer oss sammen

Med temperaturer som ligger rundt frysepunktet og frostrøyk hver gang vi åpner munnen, er det lett å ta litt mindre initiativ enn vanlig. Her gjør vi det enklere for deg å ta det første steget mot en lun vintertid.

Vinterkulden ligger og hviler i gater og smug, og jakkekragen trykker mykt mot kjakene. Det er fort gjort å føle at vinteren fratar oss mulighetene til å bli bedre kjent med nye naboer over grillen, henge med venner i parken, og bevare bekjentskapene badesesongen ga oss. Men frykt ikke - vinteren bringer med seg de varmeste, herligste muligheter for nye venner og forbindelser!

Si at det er «friskt» ute
Hvor du kommer fra og hvilken dialekt du har, har ingen betydning når det blir snakk om det alle nordmenn kjenner seg igjen i, der dere står ute i stiv kuling med to minusgrader på gradestokken. «Joda, det er ganske friskt ute i dag.» Med røde roser i kinnene, får en smil tilbake, forståelsesfulle nikk, og, det beste av alt, mulighet til å starte en samtale.

Spill spill
Lite bringer venner og kjære sammen som et slag risk eller ludo. Finn frem kortstokken og gløggkrusene, tekoppene eller vinglassene, og inviter naboen på besøk. Lær hverandre nye kortspill eller spill klassikere som president og poker. Le mens sjetongene bytter eier, det være seg over stuebordet eller digitalt, på nettbrettet. For, om du føler for å nyte freden i ro og mak, er det alltid steder hvor du kan øve, lære deg hva en royal flush egentlig er, og vinne stort - uten å lage gløgg til mer enn én.

Gå en tur, eller meld deg som frivillig
Tross været og mangelen på dagslys, kle deg etter forholdene, og pakk ned godvilje og en ekstra stillongs til den som ikke har lært å kle seg etter desemberværet. Naturopplevelser i frisk luft, selv i urban jungel, er en fantastisk arena for å bli bedre kjent. Og om du ikke har vurdert det tidligere; meld deg som frivillig til en hjelpeorganisasjon eller ved et gamlehjem nær deg. Finn noen som drar nytte av dine kunnskaper, og som vil gi deg mye lærdom tilbake, til tross for at dere er i forskjellige livssituasjoner.

Vinteren er kald, men vi er varme.
Hold øynene åpne for nye mennesker i livet, og glem ikke å kose deg og ha det gøy i vintermånedene. Ta sjanser, inviter venner med på spaserturer, som de gjorde i gamle dager, og del dine beste poker-strategier med venner, over rykende varme gløggkrus.
God desembertid!