Søk i Utrops arkiv:

Fjernet støtteordning for innvandrere

Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening som er en fagforening for sakprosaforfattere og oversettere la ned en egen støtteordning for forfattere med innvandrerbakgrunn som har eksistert siden 2002.

Skal få vite mer om asylsøkere på mottak

Justis- og beredskapsdepartementet vil endre utlendingsloven slik at politiet i større grad kan gis tilgang til opplysninger om beboere i asylmottak

"Feiret" London-terroren med kake

Facebook-gruppen Fedrelandet viktigst sine medlemmer omtaler sist ukes terrorangrep mot Finsbury Park-moskéen som "payback time" og "en god begynnelse". 

Varsler demonstrasjon mot Oslo-moské

Sekulære norske muslimer skal lørdag demonstrere utenfor en moské i Oslo mot islamsk støtte til pakistanske blasfemilover.

 
 
Utrop som e-avis

Valgdebatt på Østensjø

VALGDEBATT

TIRSDAG 27. JUNI
KL. 16:00- KL. 19:00
ULSRUD vgs.
TOR JONNSSONS VEG 5

OSLO DANCE SEMINAR - SOMMERKURS I DANS

Med Norges fremste dansepedagoger i fantastiske omgivelser tilbys ulike danseklasser gjennom 8 dager.

2 dager igjen
6 dager igjen

Vietnamesere dominerer sushi-markedet i Oslo

Til tross for at sushi er japansk nasjonalrett drives 130 av de 187 sushi-stedene i Oslo av personer med vietnamesisk bakgrunn, viser en kartlegging Utrop har gjort.

Valgdirektoratet med brosjyrer på flere språk

Viktig informasjon blir nå tilgjengelig på flere språk for deg som skal stemme ved årets Stortingsvalg. 

Satser knallhardt på Tokyo-OL

Ismail Bellemkhannate (19) fra Mizuchi Karateblubb i Bærum er på landslaget i karate. Hovedmålet hans er å kvalifisere seg til Tokyo OL i 2020.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Etterlyser handling mot anti-muslimsk hatvold

Muslimer i Storbritannia har vært utsatt for en rekke angrep de siste ukene i kjølvannet av islamistiske terrorangrep. Nå ber generalsekretæren av Muslim Council Of Britain om handling.

– Karikaturer skal ikke lenger karikere

– Vi legger bånd på oss og ytringsfriheten trues, skriver forfatteren Lars Saabye Christensen (bildet) i en tekst publisert på nettstedet forlagsliv.no.

«Hvit venstreekstrem» terror?

I den stadig tilbakevendende diskusjonen om hvordan pressen dekker terror, påpeker enkelte ubalansen i hvordan man fremstiller ugjerninger begått av jihadister med flertetnisk bakgrunn og hvite høyreekstreme. Nå har en amerikansk "ensom ulv" i 60-årene gjort denne debatten enda mer komplisert.

Kalt "hore " og "muslimsviker"

Laial Janet Ayoub (32) kjemper mot hets og sosial kontroll. Fritt Ord-direktør er på sin side redd Norge mister viktige stemmer i innvandringsdebatten grunnet netthetsen disse utsettes for.

 
Utrop på Facebook
Annonse

Posten fortsetter å satse på mangfold

– Egentlig skulle vi gjerne vært fargeblinde og 100 prosent fokuserte på kompetanse alene, men dessverre er det ikke slik. Vi har derfor iverksatt en del mangfoldstiltak i Posten som en del av samfunnsansvaret vårt, sier konserndirektør Randi Løvland til Utrop.

Annonse

Innovasjon i dekkteknologi

Dette dekket sørget for å gi den finske produsenten årets pris for dekkteknologi. 

Annonse

Det som bringer oss sammen

Med temperaturer som ligger rundt frysepunktet og frostrøyk hver gang vi åpner munnen, er det lett å ta litt mindre initiativ enn vanlig. Her gjør vi det enklere for deg å ta det første steget mot en lun vintertid.

Filmskaper ut mot NRK

Filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsen (bildet) får avslag på avslag fra NRK, og mener kringkasteren overser Norges multikulturelle befolkning.

Konfetti for integrering

11. juni fylte Nobels Fredssenter 12 år og inviterte til skikkelig bursdagsfeiring. Barn fra Ila mottak og Barnas Fredsklubb møttes til kake, brus og leker.


Viste film om det å komme til Norge alene

Redd Barna i Bergen har fått med seg 100 elever i 10. klasse fra Mjølkeråen skole til filmlansering og et møte med ungdom som har flyktet til Norge.

www.AutoDeler.co.no