Søk i Utrops arkiv:

Kystpartipolitiker og nordlending

– Hvor er demokratiet som alle snakker om? Her i nord føler vi oss bare overkjørt av fylkessammenslåinger, nedlegginger og annen "mainnskitt", er tonen fra Kystpartiets første stortingskandidat med minoritetsbakgrunn, somaliskfødte Ahmed Aadan Warsame.

Kom med universitetsgrad - vasker gulv

– Hvis du har hatt suksess i ditt eget hjemland, kan realitetene i Norge få deg til å tro at du har mistet evnene, sier Daniel Appyday (37).

Ønsker svar om religiøse symboler for NRK-programledere

Faten Mahdi Al-Hussaini (22) skal være programleder for NRKs nye satsing Faten tar valget. Nå klages NRK til Likestillings -og diskrimineringsombudet (LDO).

Eldre fikk dugnadshjelp av flyktninger

Sist helg holdt NAV Øvre Eiker for åttende gang fellesdugnad hvor flyktninger stilte opp for de eldre i Rådhusgata Bofellesskap i Hokksund

Utrop som e-avis

Informasjon om Stortingsvalget 2017

Til høsten er det stortingsvalg. Retten til å stemme i et fritt og demokratisk land er både en rett og et privilegium.

Oslo Afro Arts Festival

Oslos største afrikanske kulturfestival går av stabelen på Grønland 24. til 27. august med artister som Miss Tati, Labdi, Awesomnia, Aerosol, Soundz of the South, Sør for Sahara,  og mye mer.

2 dager igjen
6 dager igjen
13 dager igjen
I dag
4 dager igjen

Vil forandre loven i utvisningssaker

SV og KrF har sendt et forslag der de ber regjeringen finne andre reaksjoner enn bare utvisning, i saker der asylsøkere lyver om opprinnelseslandet.

– Storhaug tar helt feil om «jihad-hær»

Terroreksperter mener overfor Filter Nyheter at HRS-redaktør Hege Storhaug tar helt feil om «jihad-hær» i Norge og Europa.

– Ikke bruk barn som tolk i barnevernssaker

Det er mye bra med rapporten, men jeg klarer ikke å la være å kommentere to aspekter av rapporten, skriver samfunnsdebattant Kadra Yusuf.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Knuser myter om innvandrere i barnevernet

At barnevernet overtar omsorgsansvaret for en høyere andel barn i familier med innvandrerbakgrunn enn i resten av befolkningen er en myte, kommer det frem i rapport.

Flere innvandrere stemmer Ap

52 prosent av respondentene sier at de skal stemme på Ap, ifølge en meningsmåling utført av Sentio på oppdrag fra Utrop. Dette er en økning hele 14 % sammenliknet med en tilsvarende måling fra 2009. Frp derimot har mistet velgere blant innvandrerbefolkningen. 

«Enorm økning innvandrervelgere»

Fra 2009 til 2017 har antallet innvandrere med stemmerett ved stortingsvalget økt med nesten 110 prosent. Det er alarm! 

FN-pris til Pamir

Som grunnlegger av Studentaksjonen har norsk-afghanske Pamir Ehsas (bildet) bidratt til utdanning for 1200 afghanske skolebarn. Lørdag ble han hedret av FN for innsatsen.

Utrop på Facebook
Annonse

Posten fortsetter å satse på mangfold

– Egentlig skulle vi gjerne vært fargeblinde og 100 prosent fokuserte på kompetanse alene, men dessverre er det ikke slik. Vi har derfor iverksatt en del mangfoldstiltak i Posten som en del av samfunnsansvaret vårt, sier konserndirektør Randi Løvland til Utrop.

Annonse

Innovasjon i dekkteknologi

Dette dekket sørget for å gi den finske produsenten årets pris for dekkteknologi. 

Annonse

Det som bringer oss sammen

Med temperaturer som ligger rundt frysepunktet og frostrøyk hver gang vi åpner munnen, er det lett å ta litt mindre initiativ enn vanlig. Her gjør vi det enklere for deg å ta det første steget mot en lun vintertid.

– Volden i Charlottesville var terror

USAs sikkerhetsrådgiver og flere andre betegner volden mot motdemonstranter i Charlottesville som terror. Samtidig får president Donald Trump kritikk for å ikke å ha gjort det samme.

Vil ha full kroppsundersøkelse

Frp vil innføre obligatorisk kroppsundersøkelse av jenter i grunnskolen for å avdekke og hindre omskjæring.

Med Facebook for frihet

Møt Doan Thi Thuy Duong som kjemper for demokrati i Vietnam. Hennes Facetime-videoer har mer enn 800 000 visninger. Men hun har fått avslag på asylsøknaden, og risikerer å bli satt i fengsel dersom hun blir utvist.