Søk i Utrops arkiv:

Kvinne nektes fransk nasjonalitet etter håndhilse-nekt

En kvinne med muslimsk bakgrunn ble i 2016 nektet å bli fransk etter å ha nektet å håndhilse to menn under et statsborgerskapsseremoni. Tidligere denne uken opprettholdt landets høyeste rettsinstans avgjørelsen.

Færre får asyl i Sverige og EU

I løpet av det siste året har færre fått asyl i EU-landene. I Sverige har antallet avslag nesten fordoblet seg.

Nordmenn vil tilbake til Tyrkia

Salget av reiser til Tyrkia fortsetter å stige. Reisearrangøren Ving har alene økt salget med hele 194 prosent fra i fjor.

Nordic Choice inngår nytt samarbeid med NOAS

Nordic Choice Hotels har inngått et samarbeid med Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS) om rådgivning og bistand til medarbeidere som risikerer utsending fra Norge. 

Utrop som e-avis

Hør på den lokale artisten Aerix her:

What resilience for Muslim societies facing the increase of radical political Islam?

Onsdag 25. april  Kl: 17:30
Deichman Hovedbiblioteket

Professor Mohammed Tozy is specialized in Political Sciences
and analyzes the relations between Politics and Islam in
the Arab World. His work is published in Arabic and French.

3 dager igjen

Tar opp kampen for minoritetskvinnene

Stella Røde Kors Kvinnesenter er en litt annerledes kompetansesenter som ønsker å gi minoritetskvinner de redskapene de trenger for å få full nytte av sitt potensiale.

Skribent positiv til straffeforfølgelse av «neger»-bruk

Historisk signal fra Høyesterett å forkaste anke i sak om bruk av ordet "neger". Det mener historiker Yacoubi Cisse (bildet).

Forbud mot omskjæring splitter Humanistisk Ungdom

Humanistisk Ungdom sier foreløpig nei til forbud mot omskjæring. Saken skal behandles på organisasjonens landsmøte den siste helga i april.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Flere minoritetsspråklige barn i barnehage

Siden 2017 har andelen minoritetsspråklige barn økt med fem prosent, ifølge Utdanningsdirektoratet.

Innvandrere stemmer som folk flest

Civita antyder at innvandrere er "venstrevridde". Samtidig glemmer man at ting har skjedd de siste årene, skriver Utrop i denne kommentaren.

Fredrikstad-mann satte opp «muslim-bom»

En mann sperret veien inn til sin egen og naboens bolig med en bom. Årsaken skal ha vært «for å slippe all trafikken av muslimer».

 
 

Kan man reintegrere hjemvendte fremmedkrigere?

Etter soning er det viktig at Syriafarere blir integrert tilbake til det vanlige samfunnet, for å hindre at de skal utgjøre en trussel i fremtiden, sier forsker.

Utrop på Facebook
Annonse

Fortsetter å satse på mangfold

– Egentlig skulle vi gjerne vært fargeblinde og 100 prosent fokuserte på kompetanse alene, men dessverre er det ikke slik. Vi har derfor iverksatt en del mangfoldstiltak i Posten som en del av samfunnsansvaret vårt, sier konserndirektør Randi Løvland til Utrop.

Annonse

Interessante fakta om dekk

Dekk er en av bilens aller viktigste komponenter, og de aller fleste kjøper, bytter og håndterer mange sett med dekk i løpet av livet. 

Utviste Mahad sendes tilbake til Norge

Mahad Mahamud, som fikk avslag på å få sitt norske statsborgerskap tilbake i fjor, har fått endelig avslag på søknaden om asyl på Island.

Kjære politikere...

Jeg lurer på om dere som sitter i beslutningstolen og definerer, vet av erfaring hvordan det er å lære seg norsk som voksen med lite skolegang fra før og kanskje kommer fra et krigsherjet område?

Avslører omfattende seksuelt misbruk på utlendingsinternat

Seksuelt misbruk og trakassering er et utbredt problem på utlendingsinternater og liknende institusjoner i USA. Her har både menn og kvinner forsøkt å si «me too» i årevis.

www.AutoDeler.co.no