Søk i Utrops arkiv:

Legitimitetsproblemet i islam

Ingen norske muslimer har så langt vært involvert i noe terrorangrep i vestlige land, og det er ingen
muslimske gettoer i Norge.

Ny rapport positiv til integreringsmottak

Analysefirmaets Rambølls ferske rapport viser at tidlig og intensivt kvalifiseringsopplegg i integreringsmottak er positivt, og beboernes forutsetninger ser ut til å styrkes.

Tøyensk jul

Sist helg kunnne man høre en avslappende reaggaelåter synge julen inn på Tøyen. Julemarkedet er ikke tradisjonelt, men tradisjonsrikt.

Ufiltert om hat-ideologi

NRK Brennpunkts seneste dokumentar om ny- og gammel-nazisme grupper informerer godt i en tid hvor mange ikke kan sin grunnleggende ABC om hatgrupper. Først og fremst er det presentasjonsformen som er problematisk.

Utrop som e-avis

Spilleavhengigheten blant innvandrere er høy

Innvandrere i Europa er overrepresentert på statistikker når det gjelder spilleavhengighet.

Les mer

Eldre innvandrere i møte med helsevesenet

Velkommen til frokostmøte 12. desember: Å eldes i ukjent landskap, hva må vi ta hensyn til?

1 dag igjen

Minner fra torsk- og tamil-tiden

"Uten Ravi stopper Vardø" het det i en nyhetsoverskrift fra 1990. Som mange andre tamiler flyttet han etter noen år fra 70 til 60 grader nord, fra fiskefabrikkene i Nord-Norge til sentrale strøk på Østlandet.

Trump får polariserte reaksjoner

Meningene er delte etter at USAs president Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad. 

– Burde blitt behandlet med en gang

Kun seks prosent av de 5439 asylsøkerne som kom fra Russland over Storskog i 2015, er blitt sendt tilbake. 

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

– Vi vil ha jobb og helsehjelp

Torsdag ettermiddag samles papirløse og deltakere fra en rekke organisasjoner foran Stortinget for å be om verdige vilkår for papirløse som mangler oppholdspapirer som gir dem rett til å være i Norge. 

Nekter å fly uttransporteringer

Flere tyske piloter nekter å delta i deportasjoner av asylsøkere som har fått avslag. På samme tid er det rekordhøye tall for antall asylsøkere som anker, og vinner, utvisningsordren mot seg.

– Et A4-liv er kjedelig

Amir Hashani (27) har cerebral parese (CP), er åpen homofil, og har muslimsk familiebakgrunn fra Kosovo. – Jeg kan jo ikke være noe annet enn meg selv, fullt og helt, sier han selvsikkert.

Sosialhjelp ned blant etterkommere

Mens innvandrere generelt står for hovedtyngden av sosialhjelpsutgiftene, er ikke norskfødte av foreldre med innvandrerbakgrunn en del av denne statistikken. 

Utrop på Facebook
Annonse

Fortsetter å satse på mangfold

– Egentlig skulle vi gjerne vært fargeblinde og 100 prosent fokuserte på kompetanse alene, men dessverre er det ikke slik. Vi har derfor iverksatt en del mangfoldstiltak i Posten som en del av samfunnsansvaret vårt, sier konserndirektør Randi Løvland til Utrop.

Annonse

Innvandrere og diabetes

Diabetesforbundet har mye tilrettelagt informasjon for personer med innvandrerbakgrunn.

Annonse

Interessante fakta om dekk

Dekk er en av bilens aller viktigste komponenter, og de aller fleste kjøper, bytter og håndterer mange sett med dekk i løpet av livet. 

Er muslimer negative til jøder?

"Muslimer er mer negative til jøder enn resten av befolkningen", lyder overskriften i Aftenposten. I bunnen av artikkelen får vi lese at 30 prosent av nordmenn tror at muslimene tar over Europa.

– Viktig med kompetanseheving for innvandrere

Sylo Taraku i tankesmien Agenda mener at vi må tenke litt annerledes og mer offensivt, spesielt når det gjelder innvandrere og de eldre.

Iranske kvinner blir politiske aktører

Ved å sørge over kvinner som martyrer i Iran, anerkjenner man dem som politiske aktører, sier kjønnsforsker Gilda Seddighi. Hun har forsket på Facebook-sider om iranere som er døde eller fengslet.

www.AutoDeler.co.no