Søk i Utrops arkiv:

– Israel-avvisning er antisemittisme

FNs generalsekretær António Guterres (bildet) mener at det å avvise staten Israels rett til å eksistere er "en moderne form for antisemttisme".

Fikk ikke SAS-jobb grunnet hijab

23-årige Aye Alhassani fikk beskjed først på jobbintervjuet om at flyselskapet SAS ikke tillot de ansatte å bære slør på jobb.

– Integrering i revers

Etter fem år går integreringen av flyktninger i revers. Det er hovedfunnet i en ny studie av arbeidsmarkedstilknytningen til innvandrergrupper i Norge.

Et selvmål for norske muslimer

Individet Leyla Hasic virker høflig og hyggelig. Kontroversen i Islamsk Råd Norge i saken rundt hennes ansettelse er langt dystrere, for å si det forsiktig.

Utrop som e-avis

Oslofrokost - hvordan motvirke tendenser til økt ulikhet i Oslo?

Sosiale, kulturelle og økonomiske ulikheter reflekterer seg i boligmarkedet i hovedstaden. 

USA and Europe: The Rise of a New Nationalism

23. mai ønsker Antirasistisk Senter og AUF velkommen til en heldagskonferanse på Utøya, hvor innledere fra flere land vil gi et bredt bilde av utfordringen fra ytre høyre fløy i USA og Europa.

1 dag igjen
24 dager igjen

Bekymret for ensidig mediefokus

– Hvis man snakker om rasisme og islamofobi, får man ikke samme spalteplass som når man snakker om utfordringer i innvandrermiljøer, sier Nora Mehsen (bildet), leder i Skeiv Verden, i et intervju med bladet Fett.

– Brønnpissing av verste sort

Slik kommenterer Nettavisen redaktør Erik Stephansen (fotografert midterst) en "modifisert" versjon av en postet nyhetssak på Facebook om AUF-leder Mani Hussainis forslag om arveavgift.

NRK Brennpunkt bommet på seks av 31 bilder

Seks av 31 bilder fra dokumentaren Lykkelandet viser seg å ikke være tatt av folk i nettverket, selv om de er publisert på deres Facebook-sider.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

– Vi hører aldri om æresdrap på tildekte kvinner

I flere runder har vi prøvd å kaste lys over de negative sidene ved tvangstildekking av kvinner, både nasjonalt og internasjonalt, skriver Æsæl Manouchehri, styremedlem i LIM.

Kan få livstid for kjønnslemlestelse

Jumana Nagarwala, en Michigan-basert lege, kan bli dømt til livstidsfengsel etter å ha blitt tiltalt for kjønnslemlestelse av jenter.

Rose-duftende nyttår for Norges thaier

Thailand er et festival-land. Songkran, den tradisjonelle nyttårsfestivalen, er den største og en av de mest populære. Den er også kjent under navnet "Den største vann-festen". Utrop viser deg hvordan thai-er i Norge feirer festivalen!

– Vi er alle ambassadører for Pakistan

– En av diasporapakistanernes viktigste oppgaver er å være kulturelle brobyggere. Å skape dialog er særdeles viktige for å møte den fremvoksende ekstremismen i Vesten og den muslimske verden, sier Pakistans ambassadør Riffat Masood til Utrop.

Utrop på Facebook
Annonse

Det som bringer oss sammen

Med temperaturer som ligger rundt frysepunktet og frostrøyk hver gang vi åpner munnen, er det lett å ta litt mindre initiativ enn vanlig. Her gjør vi det enklere for deg å ta det første steget mot en lun vintertid.

Annonse

Innovasjon i dekkteknologi

Dette dekket sørget for å gi den finske produsenten årets pris for dekkteknologi. 

Annonse

Posten satser på inkludering

15 prosent minoritetsansatte i konsernet. 7,5 prosent flerkulturelle i stab og ledelsesstillinger: Dette er målene Posten Norge har satt seg innen utgangen av 2015. 

Støre + muslimske velgere = sant?

Åtte av ti velgere med muslimsk, ikke-vestlig bakgrunn stemmer på Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre. – Det har å gjøre med våre verdier som ansvarlighet og inkludering, sier den norsk-iranske Ap-politikeren Bijan Garakhani. 

En av fire forskere i Norge har internasjonal bakgrunn

Innvandrere i akademia er stort sett internasjonale forskere. For antallet norskfødte med innvandrerforeldre har ennå ikke bikket én prosent.

Krever full innvandringsstopp i Malmø

Ordfører i Malmø, Katrin Stjernfeldt Jammeh (bildet), krever stopp i innvandringen til byen i hele 2018.

www.AutoDeler.co.no