Søk i Utrops arkiv:

Polske arbeidere: De tyngste jobbene og den dårligste lønna

– Et fellestrekk er at de opplever å være i en utrolig sårbar og maktesløs situasjon der de er prisgitt andre mennesker på alle måter, sier forsker Ada Engebrigtsen. Hun står bak en ny rapport om polske arbeidere i Norge. 

Ikke lenger egen hatkrim-gruppe i Oslo

Oslo-politiet skal omorganiseres. Flere spesialgrupper som har hatt stor suksess i sitt arbeid blir nå del av større enheter eller splittes opp. Det skaper bekymring. 

Lovforslag om omsorgssentre lagt på is

Regjeringen kommer ikke til å fremme forslag om ny lov om omsorgssentre for enslige mindreårige, melder Barne- og likestillingsdepartementet.

 
 

– Et tilsvar til «digital høyreradikalisme»

I går ble antirasistisk.no lansert. Sent, men godt, er tonen fra leder i Antirasistisk senter, Rune Berglund Steen.

Utrop som e-avis

Oppvekstkonferansen 2017: Parallellsamfunnet - er det oss?

Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet inviterer til konferanse om oppvekst i Norge med vekt på utenforskap og marginalisering. Richard Wilkinson, forfatteren bak bestselgeren Ulikhetens pris, kommer fra Storbritannia for å snakke om hvordan økte forskjeller påvirker samfunnet, måten vi tenker på og barnas fremtidsmuligheter.

Arabiske filmdager 2017

Arabiske filmdager går av stabelen for sjuende gang 30.mars-02. april 2017 på Vika kino.

Kongen er Kongen

Stykke skrevet av den syriske dramatikeren Saadallah Wannous. 

Nordisk konferanse om flyktning-integrering i arbeidslivet

Norge har formannskapet i Nordisk ministerråd i 2017 og inviterer til nordisk konferanse om integrering av flyktninger i arbeidslivet tirsdag 13. juni 2017.

 
 
4 dager igjen
4 dager igjen
4 dager igjen
79 dager igjen

Oslo med minst innvandringsøkning siden 2001

Oslo er det fylket der innvandringen prosentvis har økt minst siden årtusenskiftet.

– Stemmesanking for diktatur

– Regjeringen Erdogan er i ferd med å rasere et allerede krakelerende demokrati, der journalister og andre kritikere fengsles systematisk. De bør ikke tillates å sanke stemmer på norsk jord, skriver Civitas Bård Larsen på kommentarplass i VG.

– Et splittende ny-ord

– Ordet "parallellsamfunn" er egnet til å skremme folk til å støtte en streng asylpolitikk, skriver førsteamanuensis Anne Birgitta Nilsen i et innlegg i Dagsavisen.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

– Vi velger selv hvor mange innvandrere vi vil ha

– Vil vi ha økt barnefattigdom i Norge? Det er opp til oss, skriver samfunnsdebattant Kjetil Rolness i helgekommentaren i Dagbladet.

Ville fjerne statsstøtten til HRS

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) anbefalte i fjor at Human Rights Service (HRS) burde miste statsstøtten på 1,8 millioner kroner i året.

 

Skal lære opp asylsøkere i "norske verdier"

Asylsøkere får fra og med i år tilbud om opplæring i norske verdier og norsk kultur. Blant annet vil temaer som dugnad, demokrati og barnebursdager bli tatt opp.

Trygdekontorets program om somaliere på klagetoppen

Thomas Seltzer (bildet) og Trygdekontorets Somalia-spesial er et av programmene som i den siste tiden har generert flest seerklager til NRK.


Utrop på Facebook
Annonse

Det som bringer oss sammen

Med temperaturer som ligger rundt frysepunktet og frostrøyk hver gang vi åpner munnen, er det lett å ta litt mindre initiativ enn vanlig. Her gjør vi det enklere for deg å ta det første steget mot en lun vintertid.

Annonse

Innovasjon i dekkteknologi

Dette dekket sørget for å gi den finske produsenten årets pris for dekkteknologi. 

Annonse

Posten satser på inkludering

15 prosent minoritetsansatte i konsernet. 7,5 prosent flerkulturelle i stab og ledelsesstillinger: Dette er målene Posten Norge har satt seg innen utgangen av 2015. 

UDI tror på 7.000 asylsøkere i år og neste år

Utlendingsdirektoratets antar det kommer 7.000 asylsøkere i år og 7.000 til Norge neste år. Samtidig understreker de at prognosen er usikker.

Norsk-somaliske Ubah: – Trist statistikk

SSB-tall viser at barn i innvandrerfamilier med somalisk opprinnelse er blant de fattigste. Norsk-somaliske Ubah A. Aden mener statistikken er trist, og oppfordrer til å gjøre arbeidsmarkedet lettere tilgjengelig.

Tror på stortingsflertall for dobbelt statsborgerskap

Høyres landsmøte vedtok i helga å gå inn for dobbelt statsborgerskap. Tidligere har Sp's og Krf's programkomiteer foreslått det samme. – Nå er det bare Ap og Frp igjen som må overbevises, sier en optimistisk Ingrid Hillestad i Ja til dobbelt statsborgerskap.

www.AutoDeler.co.no