Søk i Utrops arkiv:

Skal få vite mer om asylsøkere på mottak

Justis- og beredskapsdepartementet vil endre utlendingsloven slik at politiet i større grad kan gis tilgang til opplysninger om beboere i asylmottak

"Feiret" London-terroren med kake

Facebook-gruppen Fedrelandet viktigst sine medlemmer omtaler sist ukes terrorangrep mot Finsbury Park-moskéen som "payback time" og "en god begynnelse". 

Varsler demonstrasjon mot Oslo-moské

Sekulære norske muslimer skal lørdag demonstrere utenfor en moské i Oslo mot islamsk støtte til pakistanske blasfemilover.

 
 

Valgdirektoratet med brosjyrer på flere språk

Viktig informasjon blir nå tilgjengelig på flere språk for deg som skal stemme ved årets Stortingsvalg. 

Utrop som e-avis

Valgdebatt på Østensjø

VALGDEBATT

TIRSDAG 27. JUNI
KL. 16:00- KL. 19:00
ULSRUD vgs.
TOR JONNSSONS VEG 5

OSLO DANCE SEMINAR - SOMMERKURS I DANS

Med Norges fremste dansepedagoger i fantastiske omgivelser tilbys ulike danseklasser gjennom 8 dager.

2 dager igjen
6 dager igjen

Kalt "hore " og "muslimsviker"

Laial Janet Ayoub (32) kjemper mot hets og sosial kontroll. Fritt Ord-direktør er på sin side redd Norge mister viktige stemmer i innvandringsdebatten grunnet netthetsen disse utsettes for.

 

Konfetti for integrering

11. juni fylte Nobels Fredssenter 12 år og inviterte til skikkelig bursdagsfeiring. Barn fra Ila mottak og Barnas Fredsklubb møttes til kake, brus og leker.


Få asylsøkere raskere i jobb

Justis- og beredskapsdepartementet foreslår at utlendingsloven endres for å tilrettelegge for at asylsøkere med høy sannsynlighet for opphold i Norge, kan komme raskere ut i arbeidslivet.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

– Eg blir her

Slik ga Ap-politikeren Hadia Tajik klart tilsvar til en motdebattant på Twitter.

– Ja til positiv særbehandling av flyktninger

– Integreringsminister Sylvi Listhaug ville fjerne særfordeler for flyktninger, og derfor må de gis særskilte økonomiske rettigheter i folketrygden, skriver Dagbladet i en leder.

Hagen-forslag ville rammet Listhaug

Hvis Carl I. Hagen hadde fått viljen sin, måtte Sylvi Listhaug ha lagt igjen korssmykket sitt hjemme da hun var helsebyråd i Oslo kommune, skriver redaktør i Dagen, Vebjørn Selbekk (bildet) i en lederartikkel.

Hagens hijab-forslag nedstemt

Et samlet bystyre stemte nei til et forslag fra Fremskrittspartiets Carl I. Hagen om innføring av hijabforbud i Osloskolen. – Veldig positivt, mener Oslo Aps Fatima Ali Madar.

Utrop på Facebook
Annonse

Posten fortsetter å satse på mangfold

– Egentlig skulle vi gjerne vært fargeblinde og 100 prosent fokuserte på kompetanse alene, men dessverre er det ikke slik. Vi har derfor iverksatt en del mangfoldstiltak i Posten som en del av samfunnsansvaret vårt, sier konserndirektør Randi Løvland til Utrop.

Annonse

Innovasjon i dekkteknologi

Dette dekket sørget for å gi den finske produsenten årets pris for dekkteknologi. 

Annonse

Det som bringer oss sammen

Med temperaturer som ligger rundt frysepunktet og frostrøyk hver gang vi åpner munnen, er det lett å ta litt mindre initiativ enn vanlig. Her gjør vi det enklere for deg å ta det første steget mot en lun vintertid.

Stanser kjønnsdelt svømming: – Supert, mener elev

Bodø kommune stanset onsdag praksisen med kjønnsdelt svømmeundervisning på Hunstad ungdomsskole (bildet) med umiddelbar virkning. – Veldig bra, sier tiendeklassing.

– Fornorsking i ny innpakning

– Lærte vi ingenting av feilene fra fornorskingen vi utøvde overfor kvenske og samiske barn? spør professor Øystein Vangsnes.  

Ut mot ekstrem sosial kontroll

Alle landets kommuner og fylkeskommuner oppfordres til å øke beredskapen mot negativ sosial kontroll, tvangsekteskap og kjønnslemlestelse i forbindelse med sommerferien.

www.AutoDeler.co.no