Sannhetskommisjonen: Arbeidet kan bli tøft

– Å møte fortidas urett er ingen behagelig prosess, kommenterer Pia Lane. Professoren skal granske Norges undertrykking av samer og kvener over et par hundre år.

FN-sjef tror på global avtale om migrasjon

Jeg tror verden vil enes om en avtale om migrasjon før slutten av året, sier FNs generalsekretær Antonio Guterres.

Nordmenn er svært skeptiske til religion

Betydelige deler av befolkningen er skeptiske til personer med religiøs bakgrunn, enten de er muslimer eller kristne. Dette ifølge Integreringsbarometeret 2018.

Forskere roser inkluderingsprosjekt i Oslo

Forskere roser det kunstfaglige inkluderingsprosjektet «Er det plass for meg?» på X-Ray Ungdomskulturhus i Oslo. Et eksempel på vellykket inkludering, ifølge forskerne.

Utrop som e-avis

Gratis kurs - livredning i vann for ungdom

Norsk Folkehjelp Oslo - OASEN, Kvinner Krysser Grenser
tilbyr gratis kurs - livredning i vann for ungdom alder
13 - 18 år i Oslo
Søndag 24. juni 2018
kl : 10:00 - 15:30

Frokostseminar: Inkluderende bedrifter

Oslo kommune sitt mål er å minske sosiale forskjeller og skape en varmere og mer inkluderende by.

I dag
1 dag igjen

Strategi har ingen farge

– Strategisk tenkning henger ikke sammen med hudfarge, ifølge Manuela Ramin-Osmundsen.

Somalias statsminister vil undersøke koranskoler

Somalias statsminister Hassan Ali Khayre sier landet har startet undersøkelser i koranskolesaken.

Innvandring og integrering splitter befolkningen

Stadig flere mener at innvandring har gode fremfor dårlige konsekvenser for Norge. Samtidig er man bekymret for hva innvandring vil bety for samfunnstrygghet, økonomi og norske verdier.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Norsk-rumenere krever unnskyldning fra norske medier

Den Rumenske Forening i Norge anklager norske medier for å gi et galt bilde av rumenere. Tiggere, romfolk og andre skal ikke ødelegge for flertallet av hardtarbeidende rumenere. 

Store fylkeslag i Ap vil ha raus innvandringspolitikk

Flere av Arbeiderpartiets største fylkeslag vil ha en innvandringspolitikk som er human, solidarisk, rettferdig og raus.

UDI følger deg i sosiale medier

Søk på sosiale medier, og spesielt Facebook, blir i økende grad brukt av utlendingsmyndighetene, i følge ny rapport fra Samfunnsforskningen. 

Kristne samler inn penger til skeive muslimer i Oslo

Norges kristelige studentforbund samler inn penger til Salam, en nystartet forening for skeive muslimer. Pengene går til starthjelp og utgifter til ramadan.

Utrop på Facebook
Annonse

De beste tipsene for en magisk sommerfest!

Det er mye å tenke på når sommeren står for døra, ferien skal planlegges med alt mulig gøy, som grillfester i hagen og party på stranden. Her er festeksperternes 5 beste tips på hvordan du fikser den ultimate sommerfesten!

Annonse

Slik beskytter du deg mot nettsvindel. Les mer her!

Vi opplever mer og mer nettsvindel – også i Norge. Spørsmålet er hva det er vi kan gjøre selv for å beskytte oss mot IT-kriminalitet? Det finnes heldigvis noen enkle grep som vi alle sammen kan foreta, og som kan være med til at du ikke blir den neste som blir svindlet. Her kan du lese mer om disse!

Annonse

Fortsetter å satse på mangfold

– Egentlig skulle vi gjerne vært fargeblinde og 100 prosent fokuserte på kompetanse alene, men dessverre er det ikke slik. Vi har derfor iverksatt en del mangfoldstiltak i Posten som en del av samfunnsansvaret vårt, sier konserndirektør Randi Løvland til Utrop.

Annonse

Interessante fakta om dekk

Dekk er en av bilens aller viktigste komponenter, og de aller fleste kjøper, bytter og håndterer mange sett med dekk i løpet av livet. 

Språkspillet som gjør fremmede til venner

En entusiastisk gjeng samler seg ukentlig på Tøyen for å leke språkspillet New Amigos, hvor de lærer norsk og fremmedspråk om hverandre. Og hvor de også får nye venner.

Flyktninger skal på obligatorisk foreldrekurs

Regjeringen vil gjøre foreldrekurs til en obligatorisk del av introduksjonsprogrammet for flyktninger. Lokalpolitiker i Oslo roser tiltaket.

Norskfødte med innvandrerforeldre opplever ofte mer diskriminering

27 prosent av norskfødte med innvandrerforeldre sier at de har blitt diskriminert i arbeidslivet, utdanning eller helsevesen.

 

www.AutoDeler.co.no