Søk i Utrops arkiv:

Skribent positiv til straffeforfølgelse av «neger»-bruk

Historisk signal fra Høyesterett å forkaste anke i sak om bruk av ordet "neger". Det mener historiker Yacoubi Cisse (bildet).

Forbud mot omskjæring splitter Humanistisk Ungdom

Humanistisk Ungdom sier foreløpig nei til forbud mot omskjæring. Saken skal behandles på organisasjonens landsmøte den siste helga i april.

Vis gjestfrihet!

Jesus var en flyktning. Han er fremmed, sulten, tørst og på flukt. I vår tid. I vår verden. 

– Vi må gjøre debatten om sosial kontroll bredere

Raena Aslam, medlem av Kvinnenettverket i Oslo Arbeiderparti, ser for seg en videre diskusjon om negativ sosial kontroll.

Utrop som e-avis

Hør på den lokale artisten Aerix her:

What resilience for Muslim societies facing the increase of radical political Islam?

Onsdag 25. april  Kl: 17:30
Deichman Hovedbiblioteket

Professor Mohammed Tozy is specialized in Political Sciences
and analyzes the relations between Politics and Islam in
the Arab World. His work is published in Arabic and French.

3 dager igjen

Facebook beskyldes for kaoset i Myanmar

Hatytringer spredte seg som ild i tørt gress på det populære sosiale nettverket under rohingya-krisen i fjor. Nå beskylder flere analytikere Facebook for å ha skapt «kaos» i landet.

ARS-leder: – Eksempel på gambling med folks liv

En tidligere forsker og regimekritisk blogger, som ble tvangsutsendt fra Norge i 2016, er nå dømt til ti års fengsel i hjemlandet Rwanda. 

Samfunnsdebattant: – Viktig bok for norsk-pakistanere

Etter 45 år i Norge hadde norsk-pakistanske Azra Gilani fått nok, og skrev kronikker og bok om negativ sosial kontroll. Hennes siste bokutgivelse er noe norsk-pakistanere kan kjenne seg igjen i, hevder samfunnsdebattant.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Sykehuset skal bli enda bedre på mangfold

En ny strategi for likeverdige helsetjenester og mangfold ved Oslo universitetssykehus (OUS) skal forbedre sykehustjenesten ytterligere på dette punktet.

Sanner: – Integrering skjer i kommunene

I løpet av våren skal kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) reise landet rundt for å lytte til og lære av lokalsamfunn som yter godt integreringsarbeid. Første stopp på inkluderingsturnéen er Rælingen kommune.


Håper Wara kan bli en samlende justisminister

I dag trådte stortingsrepresentant Tor Mikkel Wara (Frp) inn som ny justisminister. ARS-leder Rune Berglund Steen håper han kan bli en mer samlende figur.

Innvandring er mer effektivt enn bistand

Omkring hver tredje ikke-vestlige innvandrer i Norge sender regelmessig penger til familie i opphavslandet, ifølge SSB. I 2016 utgjorde dette omtrent 4700 milliarder 2016-kroner på verdensbasis. 

Utrop på Facebook
Annonse

Fortsetter å satse på mangfold

– Egentlig skulle vi gjerne vært fargeblinde og 100 prosent fokuserte på kompetanse alene, men dessverre er det ikke slik. Vi har derfor iverksatt en del mangfoldstiltak i Posten som en del av samfunnsansvaret vårt, sier konserndirektør Randi Løvland til Utrop.

Annonse

Interessante fakta om dekk

Dekk er en av bilens aller viktigste komponenter, og de aller fleste kjøper, bytter og håndterer mange sett med dekk i løpet av livet. 

Flere innvandrere flytter til Oslo Vest

I bydelene Vestre Aker og Nordstrand har rundt 17 prosent innvandrerbakgrunn. Andelen i flere bydeler på østkanten er over 50 prosent. Men veksten er størst i vest. 

NOAS: – Beklagelig med mottaksnedleggelse

Utlendingsdirektoratet (UDI) har sagt opp avtaler om drift av ett ordinært asylmottak og ett mottak for enslige mindreårige. NOAS, Norsk organisasjon for asylsøkere, synes nedleggelsene er beklagelige.

Skjønnhetsprodukter farligere for mørke kvinner

Alle har hørt begrepet "man må lide for skjønnheten". For kvinner med mørkere hudtoner kan dette vise seg å være mer enn bare en frase

www.AutoDeler.co.no