Søk i Utrops arkiv:

– Islamistgruppe misbruker rohingya-flyktningene

Hizb-ut-Tahrir, som er bannlyst i Bangladesh, men lovlig i flere europeiske land, beskyldes for å misbruke flyktningtragedien i Myanmar for egen politisk vinning.

Huser over halvparten av verdens flyktninger

Flesteparten av verdens flyktninger oppholder seg i nærområdene rundt konflikten. Streng asylpolitikk i Europa kan føre til at land i nabolandene stenger grensene. 

– Handler om sosioøkonomi, ikke kultur

I går la Statistisk sentralbyrå (SSB) ut sin rapport om kriminalitet blant innvandrere. Innvandringsminister Sylvi Listhaug ser dette som kulturbetinget problem, mens Antirasistisk Senter er uenige i den analysen.

Norsk nødsignal for salvadoriansk kvinne

For første gang siden andre verdenskrig kringkastet et nødsignal på en nedlagt FM-frekvens i Norge. 

Utrop som e-avis

Spilleavhengigheten blant innvandrere er høy

Innvandrere i Europa er overrepresentert på statistikker når det gjelder spilleavhengighet.

Les mer

Fortellinger om flukt

Hvordan er det å komme alene til Norge som 16-åring? Hva gjør du når du er barnesoldat og din siste mulighet er flukten over Middelhavet? Hvordan finner du håp når du sitter i en kjeller med moren din mens bombene faller på utsiden?

33 dager igjen

Skaper frykt blant norske jøder

Etter angrepet på en synagoge i Göteborg lørdag kveld, frykter flere norske jøder at liknende angrep kan skje i Norge, melder NRK.

Færre innvandrere siktet for kriminalitet

Tall fra SSB viser at innvandrere fortsatt er overrepresentert i kriminalitetsstatistikken, men at andelen har gått ned. skriver VG.

Svak økning i innvandrerstemmer

Ved årets stortingsvalg stemte 55 prosent av innvandrerne, en svak økning fra 54 prosent ved valget i 2013, skriver ABC Nyheter.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Ny rapport positiv til integreringsmottak

Analysefirmaets Rambølls ferske rapport viser at tidlig og intensivt kvalifiseringsopplegg i integreringsmottak er positivt, og beboernes forutsetninger ser ut til å styrkes.

Tøyensk jul

Sist helg kunnne man høre en avslappende reaggaelåter synge julen inn på Tøyen. Julemarkedet er ikke tradisjonelt, men tradisjonsrikt.

Minner fra torsk- og tamil-tiden

"Uten Ravi stopper Vardø" het det i en nyhetsoverskrift fra 1990. Som mange andre tamiler flyttet han etter noen år fra 70 til 60 grader nord, fra fiskefabrikkene i Nord-Norge til sentrale strøk på Østlandet.

– Burde blitt behandlet med en gang

Kun seks prosent av de 5439 asylsøkerne som kom fra Russland over Storskog i 2015, er blitt sendt tilbake. 

Utrop på Facebook
Annonse

Fortsetter å satse på mangfold

– Egentlig skulle vi gjerne vært fargeblinde og 100 prosent fokuserte på kompetanse alene, men dessverre er det ikke slik. Vi har derfor iverksatt en del mangfoldstiltak i Posten som en del av samfunnsansvaret vårt, sier konserndirektør Randi Løvland til Utrop.

Annonse

Innvandrere og diabetes

Diabetesforbundet har mye tilrettelagt informasjon for personer med innvandrerbakgrunn.

Annonse

Interessante fakta om dekk

Dekk er en av bilens aller viktigste komponenter, og de aller fleste kjøper, bytter og håndterer mange sett med dekk i løpet av livet. 

– Vi vil ha jobb og helsehjelp

Torsdag ettermiddag samles papirløse og deltakere fra en rekke organisasjoner foran Stortinget for å be om verdige vilkår for papirløse som mangler oppholdspapirer som gir dem rett til å være i Norge. 

Sosialhjelp ned blant etterkommere

Mens innvandrere generelt står for hovedtyngden av sosialhjelpsutgiftene, er ikke norskfødte av foreldre med innvandrerbakgrunn en del av denne statistikken. 

– Viktig med kompetanseheving for innvandrere

Sylo Taraku i tankesmien Agenda mener at vi må tenke litt annerledes og mer offensivt, spesielt når det gjelder innvandrere og de eldre.

www.AutoDeler.co.no