Ønsker moraloppfølging for norske menn

Norge ligger på kvinnedrapstoppen: Få land har like mange drepte kvinnelige ofre, i forhold til mannlige ofre, som i Norge. Kontrasten er slående til hvordan overgrep i minoritetsmiljøene blir slått ned på. Moralpolitiet på Grønland får enorm oppmerksomhet i forhold til den manglende moraloppfølgingen som unge menn flest får, skriver redaktør i Ny Tid Dag Herbjørnsrud.

– Det bør bli slutt på unnfallenheten overfor folk flest: Gi menn kurstilbud om sinnemestring før de skriver under på samboer- eller ekteskapskontrakten, skriver Herbjørnsrud.

Han skriver videre:
“Afrikanske foreldre får brev tilsendt med kursing og tilbud om «frivillige» undersøkelser av sine jentebarns kjønnsorganer, med mulighet for tvang om Barnevernet kobles inn. Men slike kontroll-, opplysnings- og holdningskampanjer mangler overfor folk flest. Menn har ingen generelle tilbud om hva de skal gjøre når det blir brudd med samboer eller ektefelle, noe som skjer de fleste i løpet av livet. Da er veien for kort til voldelige løsninger.”

“Men dette burde ikke overraske eller sjokkere noen. Dette er en bevisst politikk. Det er «den nye snillismen»: Ingen upopulære tiltak skal settes i gang overfor middelklassen, besteborgere og velgere flest. Slikt er nemlig en sikker tapssak i neste valgkamp.”

Les hele kommentaren