Minneord

Til minne om Odd Børretzen

 
Foto: Firuz Kutal
Author Recent Posts Gülay Kutal Latest posts by Gülay Kutal (see all) Hva sier Koranen om hijab? - 12.09.2016 Til minne om Odd Børretzen - 06.11.2012 Hva sa Solberg og hvordan sa hun det? - 11.12.2003 Odd Børretzen var en uvanlig forfatter. Hvem kan glemme hans tekster i sangene ”Det Kongelige Justisdepartement”, eller ”Jeg hater […]

Odd Børretzen var en uvanlig forfatter. Hvem kan glemme hans tekster i sangene ”Det Kongelige Justisdepartement”, eller ”Jeg hater måker”, eller sangen om ikke-røykere. «Ikke-røykere oppdrar sine barn til ekle, små tyggegummiluktende moralister, som går gjennom den eneste røykekupeen på toget og sier: æsj, det lukter røyk her, røyk er farlig for kreften. Jeg tror ikke-røykere mener at annerledes tenkende burde reise til Spania,» skrev han.

Det fins ikke noen røykekupé i togene lenger. Vi har heller ikke Odd Børretzen til å snakke om dem. Jeg vil huske ham med hans følsomme og ofte ironiske tekster som fikk meg til å smile og minnet meg på at jeg er et menneske.

Hilsen,

Gülay Kutal, bystyretrepresentant i Oslo og sentralstyremedlem SV

Skriv minneord i kommentarfeltet nedenfor.