Avbrøt nasjonaldagsfeiring med anti-Israel tilrop

 
Foto: Claudio Castello
En gruppe ungdommer fra nettverket Boikott Israel kom med klare formaninger overfor utenriksminister Børge Brende.

Brende var sammen med flere samfunnstopper, og den tidligere pakistanske utenriksministeren Hina Rabbani Khar, for å overvære Pakistans nasjonaldagsfeiring. Feiringen skjedde i regi av det årlige brobyggerarrangmentet.

– Vi ber Norge og den norske regjeringen, her representert gjennom utenriksminister Børge Brende, om å trekke seg ut av all økonomisk og politisk samkvem med Israel, så lenge man fortsetter okkupasjonen og krigføringen mot det palestinske folk, uttalte en av appelantene som avbrøt Brendes tale til de fremmøtte. 

Gruppen på ungdommer som brøt med den offisielle protokollen (bildet) ble så selv avbrutt og eskortert ut av Nobels Fredssenter.

Feiret: flere titalls norsk-paksitanere (og norske Pakistan-venner) møtte opp på Nobels Fredssenter.
Foto : Claudio Castello

Som resten av bildene viser foregikk resten av nasjonaldagsfeiringen fredelig for seg, hvor fokuset var på å styrke det gode samarbeidsforholdet mellom Norge og Pakistan.

– Å skape et godt flerkulturelt samfunn krever respekt, forståelse og felles verdier. Og at alle bidrar til, var budskapet fra lederen for 14. august-komitéen, Aamir Javed Sheikh. Komitéen har siden 1994 arrangert feiringen av den pakistanske nasjonaldagen i Norge.
Foto : Claudio Castello

– Pakistan har uante muligheter for fremskritt. Vi må lære av Norge og andre velfungerende stater hvordan vi kan utføre slike fremskritt og gjøre Pakistan til et bedre samfunn, uttalte tidligere den tidligere utenriksministeren i Pakistan Hina Rabbani Khar.
Foto : Claudio Castello