Lokalradio aksjonerer for flyktninger

Nylig feiret Radio Inter FM 25-årsjubileum som en av de eldste innvandrermediene i Norge. Norsk-chilenske Hans Dahle, frontfigur i Radio Latin-Amerika, har i årevis samarbeidet med kanalen og ser frem til nye utfordringer og gjennomføring av sendinger på det splitter nye DAB-formatet sammen
Foto: Henrik Kreilisheim
Radio Latin-Amerika i Oslo er en av flere organisasjoner som går sammen i dagens aksjonsmøte og konferanse for flyktninger.

Konferansen holdes i dag fra 10.00 til 14.00 på Litteraturhuset, og blir åpnet av Oslo-ordfører Marianne Borgen.

Fire store innvandrernettverk og innvandrerråd i samarbeid med Enhet for mangfold og integrering i Oslo kommune og radiokanaleninviterer til møtet. Innvandrernes Landsorganisasjon (INLO), Rådet for innvandrerorganisasjoner i Oslo (RIO), Kvinner i Fokus (KIF) og ERAS-nettverket står samlet i dette initiativet.

– Utgangspunktet for møtet er et ønske om å bidra til å gjøre situasjonen for flyktninger i Oslo bedre. Mange sitter lenge på mottak og trenger noen å snakke med, nye venner, aktiviteter ute og inne, flere prosjekter for både unge og voksne. På møtet vil vi snakke om hvordan vi direkte kan hjelpe til, går det fram i en pressemelding lagt ut på lokalradio.no.

– Vi ser et stort positivt engasjement rundt mottakelsen av flyktninger til byen, men også negative holdninger og hat har fått grobunn. Alle skal behandles med respekt og medmenneskelighet – og dette er noe vi vil fokusere på, står det videre i pressemeldingen.