Henlegger anmeldelse for drapstrussel mot Frp-Aina

 
Foto: Skjermdump/YouTube
Frp-leder i Oslo, Aina Stenersen, anmeldte en netthetser til politiet for drapstrulser. Politiet har ikke kapasitet til å etterforske det, og henlegger anmeldelsen.

– Jeg fikk brev fra politiet i postkassen onsdag, som fortalte at min politianmeldelse av drapstrusselen mot meg er henlagt, “på grunn av manglende kapasitet”. Det gjør meg fly forbanna, sier leder i Oslo Fremskrittsparti, Aina Stenersen til VGNett.

Stenersen fikk først følgende Twitter-melding:

“Ser du har blokkert meg og andre på Facebook, men det er vel noe som er vanlig for et nazihønsehode som du er. Det beste som kunne skje er at du reiser til Syria og får ei kule i hodet”.

Hun svarte høflig på den og fikk følgende svar:

“Dersom du noensinne kommer til et land jeg har kontakter, skal du komme like fort hjem igjen. Forpulte fitte”.

Kommenterer på generelt grunnlag
Stedfortredende påtaleleder ved Grønland politistasjon, Guro Krokan, sier hun ikke kjenner den konkrete saken.

– Men på generelt grunnlag kan jeg si at henleggelse på grunn av manglende kapasitet, betyr at vi har vi har vurdert forholdets alvor, hvilke etterforskningsskritt som må gjøres og sannsynligheten for at vi kan fremme en tiltale, sier Krokan til VGNett.

Justisministeren kritisk
Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) sier til avisen han ikke vil kommentere den konkrete saken, men retter kritikk mot politiet for å henlegge saker med kjent gjerningsmann.

– Generelt er publikums tillit til politi og påtalemyndighet avhengig av at de fornærmede opplever at anmeldelser av antatt kjent gjerningsmann blir tatt på alvor og følges opp. Jeg har ved flere anledninger i mine møter med politi og påtalemyndighet gitt klart uttrykk for at det som hovedregel ikke er akseptabelt å henlegge saker hvor gjerningsmann antas å være kjent, av ressursmessige årsaker,