Stanser kjønnsdelt svømming: – Supert, mener elev

 
Foto: hunstadu.bodo.kommune.no
Bodø kommune stanset onsdag praksisen med kjønnsdelt svømmeundervisning på Hunstad ungdomsskole (bildet) med umiddelbar virkning. – Veldig bra, sier tiendeklassing.

NRK skrev tidligere denne uken om at flere deltar når Hunstad ungdomsskole har egen gutte- og jentesvømming.

Nå har imidlertid rådmannen i Bodø kommune satt foten ned for svømmepraksisen, skriver Avisa Nordland.

– Det er slutt på denne praksisen. Skolen har gjort dette i beste hensikt, men det er definert som lovstridig av Fylkesmannen. Bodø kommune driver ikke undervisning i strid med loven, sier rådmann Rolf Kåre Jensen til NRK.

Støttes av tiendeklassing
Kommunens beslutning får støtte av tiendeklassingen Ingvild Hokstad.

– Kjønnsdelt svømmeundervisning er et stort tilbakeskritt og vil bidra til mer kroppspress. Vi må jobbe med problemet, ikke feie det under teppet, mener hun.

Egen gutte- og jentesvømming har ført til at flere deltar i svømmetimene, men effekten er kortsiktig, argumenterer hun videre.

– Skolen sender ut signaler om at det er utrygt å bade sammen og omgås hverandre. Man sier det er greit å føle på kroppspresset. Det gjør unge mindre rustet til et kjønnsblandet samfunn. Vi lever i et samfunn hvor jener og gutter, religiøse og ikke-religiøse skal være i stand til å kunne omgås hverandre i så stor grad som mulig, sier tiendeklassingen til NRK.