Sagt siden sist

Norsk-iranske Masud Gharahkhani har blitt flaggskipet for en ny og mer innstramingsrettet innvandringslinje i Arbeiderpartiet.
Foto: Henrik Kreilisheim
Om innvandring, integrering og rasisme.

– For å få ned fattigdommen i Norge, må flere innvandrere i jobb. Derfor prioriterer regjeringen kvalifisering og økt arbeidsretting i introduksjonsprogrammet og norskopplæringen. Uten språk er det vanskelig å få innpass i det norske arbeidsmarkedet.

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie til VGNett etter kunngjøring fra NAV om at antallet fattige innvandrere har økt.

– Vi kan ikke lenger tilpasse oss religiøse krav som hindrer deltakelse. Det er nettopp slike holdninger og ukultur som gjør at mange mennesker flykter til Norge. Hvordan kan noen da forvente å leve etter samme regler når de kommer til et nytt land? For det er innvandrere selv som bærer de største konsekvensene av økt ulikhet. Man risikerer å bli en permanent underklasse.

Stortingsrepresentant i Arbeiderpartiet, Masoud Garakhani (bildet) med et annerledes innfallsvinkel overfor VGNett.

– Ulovlige innvandrere bidrar til å spre terrorisme og voldelig ekstremisme, sosial disharmoni og til og med en trussel om atomkrig.

Myanmars leder Aung San Suu Kyi gikk hardt ut mot ulovlig immigrasjon under et møte med europeiske og asiatiske utenriksministre, melder NTB/Bergens Tidende.

– Universitetet er en akademisk institusjon hvor man hadde forventet bedre fra ledelsen. At flere har stått for trakasseringen, at den har skjedd over tid og også overfor andre arbeidstakere, har etter ombudets oppfatning gitt universitetet en særlig oppfordring til å iverksette forebyggende tiltak mot slik trakassering.

Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm slår fast at Universitetet i Oslo brøt loven i en rasisme-sak overfor Universitas. I vår avslørte avisen at flere ansatte ved Eiendomsavdelingen ved Universitetet i Oslo har blitt utsatt for rasisme i en årrekke. 

– Hvis en somalisk jente gifter seg med en nordmann, er det et problem, men gutten kan gifte seg med hvem han vil. Det er veldig urettferdig.

Lærer Asad Qasim, i et intervju hos Dagsavisen Fremtiden, tar et oppgjør med hvordan en del foreldre utøver sosial kontroll mot sine barn i somaliske miljøer