Sylvi Listhaug går av som justisminister

 
Foto: Claudio Castello
Sylvi Listhaug sier hun ikke kan tillate at hennes avgang åpner for at Frp mister makt og trekker seg som justisminister.

– Jeg er glad for at Siv og hele partiet var villig til å legge regjeringsdeltakelsen til side for å støtte meg som justisminister. Men jeg kan ikke tillate at min avgang åpner for at Frp mister makt og gjennomslag, skriver Listhaug i et innlegg som også blir postet på Facebook-sidene hennes.

Hun framholder at hun går av frivillig.

– Det har vært helt opp til meg selv om jeg skulle stå hele veien ut, eller om jeg skulle trekke meg, skriver Listhaug.

– Surrealistisk
Den kontroversielle Frp-politikeren beskriver den siste uken som «helt surrealistisk» og en «heksejakt».

– Et facebookinnlegg, som overhodet ikke hadde noe med 22. juli å gjøre, og som jeg har beklaget at ble lagt ut, har omgjort norsk politikk til en barnehage. Da mener jeg det er mitt ansvar å opptre voksent, framholder hun.

– Jeg har opplevd dette som en ren heksejakt, hvor hensikten til Jonas Gahr Støre tydeligvis har vært å kneble ytringsfriheten på et tema som er noe av det viktigste vi må diskutere for Norges framtid, fortsetter hun.

Vil ikke holde tett
Listhaug sier helt vanlige mennesker den siste uken er blitt stemplet og hengt ut på det groveste, bare fordi de støttet henne og Frp. Samtidig slår hun fast at hun absolutt ikke vil tie stille fra sin nye posisjon som stortingsrepresentant.

– Når jeg nå går av lover jeg å ikke gå stille i dørene på Stortinget. Nå kommer jeg til å konsentrere meg hundre prosent om å fronte Frps politikk sammen med mine gode stortingskolleger, sier Listhaug.

(©NTB)