Søk i Utrops arkiv:

Tekster som treffer den norske nerven

Bok om «norskhet» sett fra fra ulike perspektiver representerer stemmer som tar et oppgjør med hverdagsrasismen og tar definisjonsmakten tilbake fra dem som ikke aner hva det vil si å være synlig minoritet i dagens Norge, skriver Tony Burner i denne anmeldelsen. 

Japansk modernisme i Oslo

For mange mennesker i andre land er butoh, moderne japansk dans, fortsatt et ukjent konsept. Utrop fikk være med på en workshop i Oslo tidligere i år, hvor man kunne lære om danseformen.

Gi en asylsøker en hammer

Oslo-firmaet MakersHub er nominert til DOGA Hedersmerket og snur opp ned på det du trodde en designpris handler om. 

Vil gjenspeile asylsøkeres liv

Imad Alwahibi flyktet som 27-åring fra Syria og havnet tilslutt i Risør. På lørdag åpner dørene for en kunstutstilling der han gjennom tegninger og animasjonsfilmer forsøker å formidle sine opplevelser som asylsøker, skriver NRK.

Utrop som e-avis

Spilleavhengigheten blant innvandrere er høy

Innvandrere i Europa er overrepresentert på statistikker når det gjelder spilleavhengighet.

Les mer

Norges eneste butoh-utøver på toppnivå

Fra 1999 til 2005 var Azumaru medlem av det anerkjente Japanske butoh-selskapet Dairakudakan. Nå bor han i Oslo etter å ha flyttet til landet på grunn av familien. 

Skamløs-film fikk publikumspris

Filmen Hva vil folk si, av den norsk-pakistanske regissøren Iram Haq, vant publikumsprisen i den 59. nordiske filmfestivalen i Lübeck.

Savnet litteratur fra Østkanten

Det er mye av Zeshan Shakar i hans debutroman. Men den ferske forfatteren understreker at boka verken handler om han eller noen han kjenner. – Det ville vært å utlevere både meg selv og andre. 

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Sjømat for et bedre Stovner

Skarpe kniver skal skape triveligere skole på Stovner.

Asylprosjekt nominert til pris

Det oslobaserte designkollektivet MakersHub bruker verktøy fra interiørarkitektur for å hjelpe asylsøkere og andre marginaliserte grupper til en bedre hverdag. Nå er de nominert til DOGA Hedersmerket.

Ny tabubrytende norsk-tamilsk film

13 + To Hell tar for seg et glemt og tabubelagte tema fra krigen på Sri Lanka, krigstraumer som følge av voldtekt. Filmen er produsert i Norge med private midler.

Språkbarrieren hindrer integrering av polakker

Et fåtall polakker i Norge kan det norske språket, mange mangler norsk statsborgerskap, og flere har høyere utdanning som ikke utnyttes på det norske arbeidsmarkedet. 

Utrop på Facebook
Annonse

Fortsetter å satse på mangfold

– Egentlig skulle vi gjerne vært fargeblinde og 100 prosent fokuserte på kompetanse alene, men dessverre er det ikke slik. Vi har derfor iverksatt en del mangfoldstiltak i Posten som en del av samfunnsansvaret vårt, sier konserndirektør Randi Løvland til Utrop.

Annonse

Innvandrere og diabetes

Diabetesforbundet har mye tilrettelagt informasjon for personer med innvandrerbakgrunn.

Annonse

Interessante fakta om dekk

Dekk er en av bilens aller viktigste komponenter, og de aller fleste kjøper, bytter og håndterer mange sett med dekk i løpet av livet. 

– Gjør Oslo global igjen

I kveld går den 23. årlige utgaven av Oslo World-festivalen av stabelen. En festival som har skiftet navn, men ikke målsetning eller fokus.

Fra skolelei til artist

Han spilte rollen som Adam Malik i siste sesongen av Skam, men det er egentlig musikken som driver Adam Ezzari (18). 4. november står han på scenen på Oslo World Music Festival. 

Fikk råd om å bli pølsemaker

Zulfiqar Munir hadde dårlige karakterer, og fikk beskjed om at matbransjen var det eneste stedet for ham. I stedet ble han en av Norges første advokater med pakistansk familiebakgrunn.