Uten rasisme og frykt, ville alle bli likt

Et dikt skrevet i anledning årets fotball-VM, skrevet av den norsk-afghanske dikteren Surghol Ghairat.

Filmkvinne: – Jeg er visuell antropolog og statsviter

Pernian Shafiei har alltid vært interessert i film og i å studere mennesker. Hun tilbrakte blant annet flere måneder blant skogsarbeidere i Hedmark for å lage dokumentar om bygdegutter.

Norsk-pakistanere sa farvel til ambassadør

Sist fredag møtte flere titalls norsk-pakistanere opp for å feire eid og for å ta farvel med Pakistans avtroppende ambassadør.

Vil hjelpe landet hun vokste opp i

Hun retter kameralinsa mot folk i gata og spør: ”Hva tror du Erdogan vil?” Etter ti år i Norge vender Nevruz Ebru Akzu tilbake til Tyrkia for å lage en dokumentar.

Utrop som e-avis

Gratis kurs - livredning i vann for ungdom

Norsk Folkehjelp Oslo - OASEN, Kvinner Krysser Grenser
tilbyr gratis kurs - livredning i vann for ungdom alder
13 - 18 år i Oslo
Søndag 24. juni 2018
kl : 10:00 - 15:30

Frokostseminar: Inkluderende bedrifter

Oslo kommune sitt mål er å minske sosiale forskjeller og skape en varmere og mer inkluderende by.

I dag
1 dag igjen

Kan robotvikarer føre til mer inkludering?

Dette og flere andre spørsmål var tema da DOGA i Oslo arrangerte Innovation for All 2018.

– Eid er veldig gøy!

– Eid er veldig gøy! På denne dagen får barna gaver og penger. Og pengene skal jeg kjøpe klokke for, sier Munir (12) fra Asker. 

Eid Mubarak!

Statsminister Erna Solberg ønsker alle muslimene Eid Mubarak i forbindelse med Eid ul-fitr som markerer slutten på fastemåneden Ramadan.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Flerkulturell feiring i Molde denne uken

Nå er det Flerkulturell uke i Molde. Arrangementet strekker seg fra 11-16 juni og lover en storstilt feiring med innslag fra over 40 nasjoner.

Endrer Stovners rykte gjennom festival

– Skal vi handtere ekskludering og utenforskap, må vi starte med barna, sier prosjektkoordinator i Abloom-festivalen, Talha Butt.

Vil gi nordmenn autentiske Marokko-turer

Eventyrlige opplevelser er intet nytt for Naoual Pedersen, som for tolv år siden etablerte seg i Norge. 

Storstilt flerkulturell Byfest på Lillestrøm

I år arrangeres Byfesten på Lillestrøm for 21. gang fra 13-17 juni. Med alt fra danseband til magedans på programmet lover det å bli en storstilt feiring med flere flerkulturelle innslag. Først ut er stjerneduoen Nico & Vinz.

Utrop på Facebook
Annonse

De beste tipsene for en magisk sommerfest!

Det er mye å tenke på når sommeren står for døra, ferien skal planlegges med alt mulig gøy, som grillfester i hagen og party på stranden. Her er festeksperternes 5 beste tips på hvordan du fikser den ultimate sommerfesten!

Annonse

Slik beskytter du deg mot nettsvindel. Les mer her!

Vi opplever mer og mer nettsvindel – også i Norge. Spørsmålet er hva det er vi kan gjøre selv for å beskytte oss mot IT-kriminalitet? Det finnes heldigvis noen enkle grep som vi alle sammen kan foreta, og som kan være med til at du ikke blir den neste som blir svindlet. Her kan du lese mer om disse!

Annonse

Fortsetter å satse på mangfold

– Egentlig skulle vi gjerne vært fargeblinde og 100 prosent fokuserte på kompetanse alene, men dessverre er det ikke slik. Vi har derfor iverksatt en del mangfoldstiltak i Posten som en del av samfunnsansvaret vårt, sier konserndirektør Randi Løvland til Utrop.

Annonse

Interessante fakta om dekk

Dekk er en av bilens aller viktigste komponenter, og de aller fleste kjøper, bytter og håndterer mange sett med dekk i løpet av livet. 

Motstandskvinne med tro på iransk demokrati

– Thailand er mitt fødeland, Iran er mitt fedreland og Norge er mitt hjemland, sier lederen for organisasjonen Kvinner Opplyser, Milica Javdan. 

Hkeem med en kjærlighetserklæring

Etter å ha lansert låten "Ghettoparasitt" og stukket av med prisen for "Årets låt" med "Fy faen" under Spellemann, er Hkeem i dag tilbake med en den sommerlige singelen "Amor".

Syrisk flyktning: – Norge må delta i fredsprosessen

Som opposisjonell alawitt var Syria livsfarlig for Reta Jameel Khairbek og hennes familie. Hun ber Norge være med i fredsprosessene i stedet for å delta i krigen."Hva om Norge trener noen som tar livet av mine venner?"

www.AutoDeler.co.no