Søk i Utrops arkiv:

– Muslimske kvinner trenger ikke reddes

Sosialantropolog Lila Abu-Lughod problematiserer «det frie valget» i debatten om hvem som er mest frigjort av sekulære og muslimske kvinner.

Smitteredde er også mest innvandringsskeptiske

En studie fra Aarhus Universitet finner en tydelig sammenheng mellom frykt for smitte og negative holdninger til innvandrere.

Lite kjennskap til somalisk litteratur

Selv om somaliere er den største ikke-vestlige innvandrergruppen i Norge, kjenner få nordmenn til somalisk litteratur. – Somaliere må bli mer hørt, mener den somalisk-britiske forfatteren Nadifa Mohamed (bildet).

Eurovision-vinner og flyktningvenn

Lørdag sjokkerte portugisiske Salvador Sobral med en overlegen seier i Eurovision Song Contest. Men å fremføre vinnerlåten med en genser til støtte for flyktninger fikk han ikke lov til.

Utrop som e-avis

Utsendelsen

Utstillingen «Utsendelsen» er en kunstprosess mer enn et verk.

Sesonglansering for flerkulturell superhelt

Handlingen av sesong to i tegneserieboken The Urban Legend er lagt til i Oslo.

– Flyktninger er ubrukte ressurser

19. mai er det tid for Mini Abloom på Tøyen, hvor blant annet en stor flokk med skolebarn og Oslos ordfører Marianne Borgen blir å se. Fra Ablooms side ser man også på festivalen som en integreringsarena for  flyktninger.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Flyktninger stilte ut sammen med foto-stjerner

Flyktningen og journalisten Hasina Shirzad (26), med en dramatisk historie fra Afghanistan, var en av dem som fikk opplæring og stilte ut sammen med legender som Dag Bæverfjord. 

Rose-duftende nyttår for Norges thaier

Thailand er et festival-land. Songkran, den tradisjonelle nyttårsfestivalen, er den største og en av de mest populære. Den er også kjent under navnet "Den største vann-festen". Utrop viser deg hvordan thai-er i Norge feirer festivalen!

Gir islam virkelig muslimer lov til å lyve?

Påstandene om islam er mange. Utrop gjør et forsøk på å skille myter fra fakta. 

Visste du at jødene feiret påske lenge før Jesus ble født?

Kristne feirer påske for å minnes at Jesus ble korsfestet og drept, og sto opp igjen fra de døde. Men jødene hadde feiret påske i over 1000 år før Jesus ble født, så den opprinnelige påsken hadde ingenting med Jesus å gjøre.

Utrop på Facebook
Annonse

Det som bringer oss sammen

Med temperaturer som ligger rundt frysepunktet og frostrøyk hver gang vi åpner munnen, er det lett å ta litt mindre initiativ enn vanlig. Her gjør vi det enklere for deg å ta det første steget mot en lun vintertid.

Annonse

Innovasjon i dekkteknologi

Dette dekket sørget for å gi den finske produsenten årets pris for dekkteknologi. 

Annonse

Posten satser på inkludering

15 prosent minoritetsansatte i konsernet. 7,5 prosent flerkulturelle i stab og ledelsesstillinger: Dette er målene Posten Norge har satt seg innen utgangen av 2015. 

Sana blir hovedperson i «Skam»

Muslimske Sana, spilt av 19 år gamle Iman Meskini (fotografert midterst), spiller hovedrollen i sesong fire av den enormt populære NRK-serien.

Grenseløs høytid

Langfredag er en dag hvor kristne verden over minnes Jesu korsfestelse. Tradisjonene er like mangfoldige som religionen selv. 

– Farlige konspirasjonsteorier om muslimer

En del av mytene som svirrer rundt om muslimer, kan være direkte farlige, mener Shoaib Sultan i Antirasistisk Senter. 

www.AutoDeler.co.no