Den unge kunstneren fra Veitvet

– Som et diaspora-medlem av en undertrykt nasjon, inspireres jeg mest av mennesker som har bidratt til en positiv endring i samfunnet, sier kunstner Ilavenil Jayapalan (25). 

Vil fremme "nøytral" nyhetsformidling om Tyrkia

Forrige måned gikk flere bidragsytere sammen om å opprette nyhetsformidlingssiden Tyrkias Tidende på sosiale medier. Målet er å spre nyanserte nyheter om Tyrkia til et norsk og skandinavisk publikum, forteller bidragsyter Hakan Ali til utrop.no. 

Lager serie om flyktninger

NRK-programleder Leo Ajkic (bildet) reiser langs flyktningenes ruter. Selv vet han godt hvordan det er å flykte.

Lager radio fra asylmottak

Transit Radio er en podkast-serie som gir deg musikk og stemmer fra norske asylmottak, skapt av Transnational Arts Production (TrAP) i samarbeid med radiokollektivet Frekvens og SafeMuse.

Utrop som e-avis

Velkommen til Djangofestivalen 2017

For 38. gang arrangeres det DJANGOFESTIVAL i Norge, og denne gangen slår arrangørene på stortromma ved å invitere en perlerekke av klodens aller hotteste musikere til en to dagers bursdagsfeiring for gitarfenomenet Django Reinhardt.

En hemmelig historie om islam i Vesten

En kan lett å få inntrykk av at islam kom til Vesten med innvandringen de siste tiårene, men islam har dypere røtter her enn man lett tror. Særlig spennende er historien om islams esoteriske gren: Sufismen.

I dag
5 dager igjen

Jul i Chile – tradisjoner og familiehygge

Julen på den sørlige halvkule er noe annet enn julefeiringen i Norge. Noe av det første man legger merke til er at den snøfylte hvite julen som Bing Crosby synger så varmt om finnes ikke. 

Julenissens mangfoldige opprinnelse

I dag tror mange kanskje at julenissen bor på Nordpolen og har som jobb å reklamere for Coca Cola. Historien har imidlertid en helt annen lekse å lære bort.

Fest i Oslo til støtte for diktaturet i Eritrea

En person i Norge med tilknytning til regimet i Eritrea, en verdens mest undertrykkende stater, bestilte konsert på Eventhallen i Oslo. 

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Ahmed er første i Norge med svart belte

Ahmed Nordin fra Tromsø har Downs syndrom. Nylig ble han den første til å ta svart belte i den koreanske selvforsvargrenen taekwondo. 

Slår et slag for inkluderende julefeiring

Tidligere denne uken var det flerkulturell julefest i samarbeid med Ringerike kommune, Ringerike Røde Kors og barnehager og asylmottaket på Røde Kors-huset. 

Gir 200.000 til innvandrerradioene

Sentrum-venstre-flertallet i bystyret vil fremme en mer inkluderende offentlighet i etermediene.

– En spennende mann å portrettere

– Juan Manuel Santos har vist seg å være en mann som ikke gir seg så lett i kampen for freden. Vi har forsøkt å vise en energisk mann, som står i stormen, mener utstillingsdirektør i Nobels Fredssenter, Liv Astrid Sverdrup (bildet).

Utrop på Facebook
Annonse

Innovasjon i dekkteknologi

Dette dekket sørget for å gi den finske produsenten årets pris for dekkteknologi. 

Annonse

Posten satser på inkludering

15 prosent minoritetsansatte i konsernet. 7,5 prosent flerkulturelle i stab og ledelsesstillinger: Dette er målene Posten Norge har satt seg innen utgangen av 2015. 

Lager film om familievold

Det er ofte store tabuer knyttet til vold i nære relasjoner. Nå skal Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKTVS) og filmskaper Nefise Özkal Lorentzen nå frem til minoritetene. 

"Hverdagsintegrering" kåret til årets nyord 2016

Språkrådet og NHH har talt, og utroper et ord fra Erna Solbergs nyttårstale som årets viktigste nyord, melder 24medier.no.

– Rasisme mot muslimer er et voksende problem

– Det har blitt mye rasisme mot muslimer. Men vi har ikke vært så flinke til å snakke om det, sier blogger Laial Ayoub (31).

www.AutoDeler.co.no