Søk i Utrops arkiv:

En tradisjonell norsk hijab

Damene i Solør brukte hijab på 1800-tallet, fordi de trodde Gud befalte det. Kanskje kan vi finne noen av de samme refleksjonene som de gjorde seg rundt hodeplagg også hos dagens hijab-brukere.

– Et gjentreff med røttene mine

– For meg er 18. september kanskje årets viktigste og stolteste dag, forteller norsk-chilensk verdensmester i folkedans til Utrop.

– Kunst er grusom

Regissør Oskarar Koršunovas inspireres stadig vekk av ærligheten til dramatikeren Sarah Kane. Derfor er det ikke første, men fjerde gang han står bak regien på "Renset", som har premiere på Nationalteateret fredag. 

Viser fram Oslos utrolige talenter

OXLO champions presenterer portretter av flerkulturell ungdom som har fått til noe utenom det vanlige og har kommet seg opp og fram – mange av dem mot alle odds. Utstillingen åpner 15. september. 

Utrop som e-avis

Ungdom og rus

Aker helsearena ønsker i samarbeid med Rådet for innvandrerorganisasjoner velkommen til dialogmøte på Aker sykehus.

Utstillingsåpning & samtale: Mother Tongue

Hvordan blir kvinners rettigheter påvirket av den politiske situasjonen i Tyrkia? Seks videokunstnere ser nærmere på hvordan ytringsfriheten og rettighetene blir utfordret. 

Eufemiadagene

Velkommen til Eufemiadagene - en kulturfestival i hjertet av Gamle Oslo. Kunstnerisk mangfold og kunstnerisk næring på historisk grunn.

Arbeidslivskriminalitet - historikk og status

Vi inviterer til Fafo Østforum seminar. 

Barn på flukt

Konferanse om enslige mindreårige asylsøkere.

1 dag igjen
1 dag igjen
2 dager igjen
6 dager igjen
34 dager igjen

Klart for årets Erasfestival

Planlegging og forberedelser for Erasfestivalen 2017 pågikk for fullt i løpet av uken. Nå ser arrangørene frem til en tiårsfeiring av en av de mest mangfoldige festivalene i Norge til helgen.

Årets Mela i bilder

Årets utgave av Mela-festivalen ble avholdt sist helg.

Skal lage «mullah-satire»

Komiker og samfunnsdebattant Shabana Rehman Gaarder (bildet) skal i løpet av den nærmeste tiden satirisere med alt og alle via sin nye blogg.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Iram Haq-film til prestisjefylt festival

Regissør Iram Haq og hennes andre spillefilm, Hva vil folk si, er en av 12 filmer som er valgt ut til å konkurrere om prisen for beste film på den internasjonale filmfestivalen i Toronto.

– Også en «som meg» kan bli Miss Norway

I morgen skal norsk-nigerianske Yasmin Osee Aakre prøve å sette en stopper på folk som tviler på henne.

Skandinaven fra Balkan

Filmskaper Izer Aliu (34) er født i et land som nå kun finnes i historiebøkene. Og han har flyttet så mye mellom Norge og Sverige at han regner seg som "blandingsmänniska".

Kåret til Norges beste mattelærer

– Jeg ser på matematikk som et universelt språk, som alle kan ha glede av, sier årets vinner av Holmboeprisen, Hanan Abdelrahman.

Utrop på Facebook
Annonse

Fortsetter å satse på mangfold

– Egentlig skulle vi gjerne vært fargeblinde og 100 prosent fokuserte på kompetanse alene, men dessverre er det ikke slik. Vi har derfor iverksatt en del mangfoldstiltak i Posten som en del av samfunnsansvaret vårt, sier konserndirektør Randi Løvland til Utrop.

Annonse

Innvandrere og diabetes

Diabetesforbundet har mye tilrettelagt informasjon for personer med innvandrerbakgrunn.

Annonse

Interessante fakta om dekk

Dekk er en av bilens aller viktigste komponenter, og de aller fleste kjøper, bytter og håndterer mange sett med dekk i løpet av livet. 

Annonse

Utforsk den norske folkesjelen denne sommeren

Nordmenn er ikke alltid de enkleste å bli kjent med. Vi snakker ikke med hendene som
italienerne og har ikke mimikken til spanjolene. Så for utlendinger som kommer til Norge kan
det være vanskelig å få tak i hva som er den norske folkesjelen. Hva er det som gjør nordmenn til
nordmenn.

Holy Sisters til årets Oslo-Pride

– Vi ønsker at alle skal kunne leve sine liv fullt ut. Enhver person bør være stolt av den man er. Vi lever bare én gang, så la oss leve med stolthet, med "pride", er budskapet til den israelske drag-duoen Holy Sisters.

Fjernet støtteordning for innvandrere

Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening som er en fagforening for sakprosaforfattere og oversettere la ned en egen støtteordning for forfattere med innvandrerbakgrunn som har eksistert siden 2002.

Vietnamesere dominerer sushi-markedet i Oslo

Til tross for at sushi er japansk nasjonalrett drives 130 av de 187 sushi-stedene i Oslo av personer med vietnamesisk bakgrunn, viser en kartlegging Utrop har gjort.