Søk i Utrops arkiv:

Kåret til Norges beste mattelærer

– Jeg ser på matematikk som et universelt språk, som alle kan ha glede av, sier årets vinner av Holmboeprisen, Hanan Abdelrahman.

Holy Sisters til årets Oslo-Pride

– Vi ønsker at alle skal kunne leve sine liv fullt ut. Enhver person bør være stolt av den man er. Vi lever bare én gang, så la oss leve med stolthet, med "pride", er budskapet til den israelske drag-duoen Holy Sisters.

Fjernet støtteordning for innvandrere

Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening som er en fagforening for sakprosaforfattere og oversettere la ned en egen støtteordning for forfattere med innvandrerbakgrunn som har eksistert siden 2002.

Vietnamesere dominerer sushi-markedet i Oslo

Til tross for at sushi er japansk nasjonalrett drives 130 av de 187 sushi-stedene i Oslo av personer med vietnamesisk bakgrunn, viser en kartlegging Utrop har gjort.

Utrop som e-avis

Unge muslimer tar et oppgjør i egne rekker!

Invitasjon til anti-jihadistisk ungdomskonferanse i Sarpsborg.

Normalisering av rasisme

Utbredelse av og aksept for rasistiske holdninger i normalbefolkningen er et underbelyst tema i norsk offentlighet.

Asylsøkere og psykisk helse

Røde Kors inviterer til heldagskonferanse med fokus på asylsøkere og psykisk helse.

14 dager igjen
64 dager igjen
132 dager igjen

Satser knallhardt på Tokyo-OL

Ismail Bellemkhannate (19) fra Mizuchi Karateblubb i Bærum er på landslaget i karate. Hovedmålet hans er å kvalifisere seg til Tokyo OL i 2020.

– Karikaturer skal ikke lenger karikere

– Vi legger bånd på oss og ytringsfriheten trues, skriver forfatteren Lars Saabye Christensen (bildet) i en tekst publisert på nettstedet forlagsliv.no.

Filmskaper ut mot NRK

Filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsen (bildet) får avslag på avslag fra NRK, og mener kringkasteren overser Norges multikulturelle befolkning.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Viste film om det å komme til Norge alene

Redd Barna i Bergen har fått med seg 100 elever i 10. klasse fra Mjølkeråen skole til filmlansering og et møte med ungdom som har flyktet til Norge.

Kvinnen som kom tilbake

Deeyah Khan forklarer æreskultur så det gjør vondt i magen. 

Sterkt om Midtøstens kvinner

Forfatter Birgitte C. Huitfeldt er ikke lenger den samme etter å ha jobbet tre år med en bok om ti av Midtøstens mest berømte og meritterte forkjempere for menneskerettigheter og rettferdighet. 

Til kamp for frihet i Nord-Korea

– Vi er heldige som har klart å flykte fra verdens kanskje mest undertrykkende regime. Nå har vi en plikt til å informere folk i Nord-Korea om verdenen som finnes utenfor, sier Lee Ji Meng, eksilert nord-koreansk forfatter til Utrop.

Utrop på Facebook
Annonse

Posten fortsetter å satse på mangfold

– Egentlig skulle vi gjerne vært fargeblinde og 100 prosent fokuserte på kompetanse alene, men dessverre er det ikke slik. Vi har derfor iverksatt en del mangfoldstiltak i Posten som en del av samfunnsansvaret vårt, sier konserndirektør Randi Løvland til Utrop.

Annonse

Innovasjon i dekkteknologi

Dette dekket sørget for å gi den finske produsenten årets pris for dekkteknologi. 

Annonse

Det som bringer oss sammen

Med temperaturer som ligger rundt frysepunktet og frostrøyk hver gang vi åpner munnen, er det lett å ta litt mindre initiativ enn vanlig. Her gjør vi det enklere for deg å ta det første steget mot en lun vintertid.

Norsk-inder ny sommerskole-direktør

Nita Kapoor er ansatt som ny direktør ved Den internasjonale sommerskolen ved Universitetet i Oslo.

Trente med de beste

Norske landslagsutøvere i taekwondo var nylig på treningsopphold i Iran.

Norsk-amerikaner på fotball-landslaget

Landslagstrener Lars Lagerbäck overrasket med flere debutanter i sin landslagstropp til VM-kvalifiseringskampen mot Tsjekkia om en uke.

www.AutoDeler.co.no