Søk i Utrops arkiv:

Nå går hovedstaden Arabiske Filmdager i møte

Denne uken er det duket for historieformidling fra varmere strøk. Film fra Sør arrangerer nemlig sin årlige festival: Arabiske Filmdager.

Falun Gong og øyenvitnenes historier

De siste 20 årene har mllioner av Falun Gong-tilhengere blitt arrestert, torturert og til med drept. Mange Falun Gong-tilhengere har måttet flykte fra Kina til andre land, også til Norge. 

Japansk modernisme i Oslo

For mange mennesker i andre land er butoh, moderne japansk dans, fortsatt et ukjent konsept. Utrop fikk være med på en workshop i Oslo tidligere i år, hvor man kunne lære om danseformen.

Kunstnerprofil: – Ta imot folk med verdighet

En av kongens taler trigget Eduardo Hans «Doddo» Andersen til å lage et dikt som tar for seg de vanskelige spørsmålene rundt det å ta imot nye mennesker i et nytt land.

Utrop som e-avis

Hør på den lokale artisten Aerix her:

What resilience for Muslim societies facing the increase of radical political Islam?

Onsdag 25. april  Kl: 17:30
Deichman Hovedbiblioteket

Professor Mohammed Tozy is specialized in Political Sciences
and analyzes the relations between Politics and Islam in
the Arab World. His work is published in Arabic and French.

Arrangør: Mosaic og Den Marokkanske Ambassade

Tilbud om gratis førstehjelpekurs for kvinner, spesiel mødrene

Norsk Folkehjelp Oslo, OASEN Kvinner Krysser Grenser i samarbeid med Somali Women Empowerment og Bøler frivilligsentral tilbyr gratis førstehjelpskurs for kvinner spesielt mødrene.

Fredag 27. April  kl 17:00 - 20:00 og Lørdag 28. April  kl 14:00 - 17:00 (man må komme begge dager)

Sted: Johan Scharffenbergs vei 105

Sammen for en bedre hverdag - Dialogsamling

Valg av utdanning og valg av partner
Kunnskapsformidling og forebygging av tvangsekteskap, negativ sosialkontroll og konflikter.
Arrangementet er åpent og gratis for alle.

Arrangerer: Internasjonal Helse Sosial Gruppe - IHSG

Internasjonal kultur festival - Beats & Treats 2018

Den 16.06.2018
Damini House of Culture i samarbeid med Stovner Bydel arrangerer internasjonal festivalen på Rommen Scene. Over 120 artister på scenen. Utendørs med stor scene, mat, klar boder også andre aktitivier.

2 dager igjen
4 dager igjen
9 dager igjen
54 dager igjen

Historien om en scene

I 25 år har musikkscenen Cosmopolite utforsket ny verdensmusikk og utfordret og oversteget grenser på mange plan. Nå har Anne Ellingsen skrevet bok om stedets historie. 

Ytringsfrihet nesten på livet løs

Forfatteren og forleggeren Ahmedur Rashid Chowdhury var utgiver av et magasin i Bangladesh som trykket artikler om kontroversielle og samfunnskritiske temaer. I et land hvor ytringsfrihet finnes i lovparagrafer, men ikke i praksis, var det en livsfarlig virksomhet.

Ur-mannen og klokkene

Israelskfødte Yair Halevy er i full sving med å reparere en klokke på kjøkkenet i det Utrop ankommer. Slik har han levd i en mannsalder, alltid sammen med klokkene sine.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Svart Humor-Yousef: – Vi gjør NRK «brunere»

– NRK er kjempefornøyde med oss. Og det skulle bare mangle, siden vi gjør dem mindre blendahvite, sier Yousef Hadaoui, mannen bak Svart Humor. 

Norges eneste butoh-utøver på toppnivå

Fra 1999 til 2005 var Azumaru medlem av det anerkjente Japanske butoh-selskapet Dairakudakan. Nå bor han i Oslo etter å ha flyttet til landet på grunn av familien. 

Abbas skriver om aksept og tilhørighet

OMTALE: I diktsamlingen Blad for vinden har Afzal Abbas et forord som forteller hvor viktig det er med tilhørighet og aksept for det ulike i et fellesskap. 

Korsfestet kylling-omslag krenker kristne

Juritzen forlag har i år gitt ut en påskekrim og en quizbok, hvor flere kristne bokhandlere reagerer på omslaget. – En del av importert amerikansk krenkelseskultur, mener forfatter om saken.

Utrop på Facebook
Annonse

Fortsetter å satse på mangfold

– Egentlig skulle vi gjerne vært fargeblinde og 100 prosent fokuserte på kompetanse alene, men dessverre er det ikke slik. Vi har derfor iverksatt en del mangfoldstiltak i Posten som en del av samfunnsansvaret vårt, sier konserndirektør Randi Løvland til Utrop.

Annonse

Interessante fakta om dekk

Dekk er en av bilens aller viktigste komponenter, og de aller fleste kjøper, bytter og håndterer mange sett med dekk i løpet av livet. 

Visste du at jødene feiret påske lenge før Jesus ble født?

Kristne feirer påske for å minnes at Jesus ble korsfestet og drept, og sto opp igjen fra de døde. Men jødene hadde feiret påske i over 1000 år før Jesus ble født, så den opprinnelige påsken hadde ingenting med Jesus å gjøre.

Langfredag som grenseløs høytid

Langfredag er en dag hvor kristne verden over minnes Jesu korsfestelse. Tradisjonene er like mangfoldige som religionen selv. 

Her feirer muslimer og kristne påsken sammen

Høytiden Sham el-Nessim fører egyptere sammen på tvers av religiøse skillelinjer.

www.AutoDeler.co.no