Søk i Utrops arkiv:

Tar Tøyenungdommen til nye høyder

På toppen av Holmenkollen er det bitende kaldt, men det setter ingen demper for 7-klassingene fra Tøyenområdet som under tiltaket «Ø på Snø» får gratis opplæring og tilgang til Oslo Vinterpark gjennom hele vinteren.

22. juli-film til Berlin-festival

Spillefilmen Utøya 22. juli av Erik Poppe skal vises i hovedkonkurransen ved Berlin internasjonale filmfestival. 


Fire sjeler i brann

Flyktninger og asylsøkere møter mye skepsis, og en del nordmenn frykter til og med at de skal ødelegge landet vårt. Men noen går i stikk motsatt retning. De bruker all sin tid på å støtte og hjelpe flyktninger. Utrop møtte fire av dem. 

Mangfoldsforkjemperen

Næringslivet må innse verdien av mangfold og rekruttere flere flyktninger, mener gründer og flyktning Aiman Shaqura (36). 

Utrop som e-avis

Spilleavhengigheten blant innvandrere er høy

Innvandrere i Europa er overrepresentert på statistikker når det gjelder spilleavhengighet.

Les mer

USA: Hjemsøkt av rase?

Hari Kunzru er ute med en ny roman, som han presenterer i Norge.

Innspillsmøte om fremtidens kulturpolitikk

Oslo SV inviterer til en hel dag med kulturpolitikk i sentrum. Du er hjertelig velkommen til å ta med dine innspill på hva som bør være SVs kulturpolitikk i Oslo de kommende årene.

Spark en ball for rohingya-flyktninger

Bidra til miljøbevisste tiltak i flyktningleiren i Bangladesh!

Lansering av «Kjære bror»

Minotenk ønsker velkommen til lansering av boken «Kjære bror».

10 dager igjen
15 dager igjen
23 dager igjen
41 dager igjen

Transkulturell tidsreise med rettferdighetsfokus

I sin nyeste bokutgivelse, Mannen og muren, lar forfatter Sercan Leylek ikke bare fantasien få grenseløs utfoldelse, men setter seg også fore å gi retning til folks moralske kompass.

«Skam»-guttene skal lage podkast

I podkasten skal fire av guttene fra «Skam» snakke om hvordan det er å være andregenerasjons-innvandrer i Norge. Ønsket er at denne generasjonen skal være med å bekjempe fremmedfrykt. 

Nisjeradioer holder liv i FM-båndet

FM-nettet er ikke helt slukket, tross totalomleggingen i fjor i hele Norge. Noen få minoritets- og nisjeradioer holder liv i en minimalversjon av den nå avskaffede standarden.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Benjaminprisen 2017 til Høyland ungdomsskole

I dag ble Benjaminprisen 2017 utdelt til Høyland ungdomsskole i Sandnes for skolens langsiktige og systematiske arbeid mot rasisme og diskriminering.

Hjelper utsatt minoritet

Han er ungarsk, men vet ikke helt hva det betyr lenger. Han er psykolog, men får ikke tillatelse til å arbeide som det i Norge. Likevel er ikke Krisztian Rozsa i tvil om hvem han er eller hva han vil.

Hkeem (20) ute med ny låt

Samme dag som det var 17 år siden Benjamin Hermansen ble drept, slapp Hkeem sin nye låt. «Ghettoparasitt». – Tilfeldig, men perfekt timing, ifølge Hkeem. 

– Høyre må heve stemmen i innvandringsdebatten

Phillip Charles i Unge Høyre ønsker å ta imot flere kvoteflyktninger. – Det er mulig å være enig med regjeringen om å være konsekvent samtidig som man er for en mer liberal innvandringspolitikk, sier han. 

Utrop på Facebook
Annonse

Fortsetter å satse på mangfold

– Egentlig skulle vi gjerne vært fargeblinde og 100 prosent fokuserte på kompetanse alene, men dessverre er det ikke slik. Vi har derfor iverksatt en del mangfoldstiltak i Posten som en del av samfunnsansvaret vårt, sier konserndirektør Randi Løvland til Utrop.

Annonse

Innvandrere og diabetes

Diabetesforbundet har mye tilrettelagt informasjon for personer med innvandrerbakgrunn.

Annonse

Interessante fakta om dekk

Dekk er en av bilens aller viktigste komponenter, og de aller fleste kjøper, bytter og håndterer mange sett med dekk i løpet av livet. 

Idrettslig lege

Zubair Akram (27) vant i høst et Norgesmesterskap i styrkeløft. Og når han ikke behandler pasienter eller løfter vekter, driver han med en pakistansk versjon av hestepolo.

Historien om en scene

I 25 år har musikkscenen Cosmopolite utforsket ny verdensmusikk og utfordret og oversteget grenser på mange plan. Nå har Anne Ellingsen skrevet bok om stedets historie. 

Norsk-somalier gikk for motegigant

Mahad Musse (20) er en av de åtte mannlige modellene franske Vogue mener man burde se opp for. 

www.AutoDeler.co.no