Bli med på feiringen av «Afrika Day»

Fredag feirer Nordic Black Theatre & Cafeteatret «Afrika Day». Markeringen blir av den storstilte typen.

Raja fikk internasjonal pris for å fremme religionsfrihet

Venstre-politiker Abid Q. Raja fikk natt til i dag IRLA-prisen for sitt arbeid med å fremme religionsfrihet.

En etnisk blandet hertuginne

Rachel Meghan Markle, som etter lørdagens bryllup med prins Harry nå må omtales som hertuginnen av Sussex, er ikke som kongelige flest.

Kais, den norsk-palestinske rednecken

Blant campinggjester, sørstatsflagg, øl og hestekrefter ute i de norske skoger finner vi Kais Ibdah,  den norsk-palestinske rednecken. For tiden er han tv-aktuell i serien Norske Rednecks.

Utrop som e-avis

Internasjonal kultur festival - Beats & Treats 2018

Den 16.06.2018
Damini House of Culture i samarbeid med Stovner Bydel arrangerer internasjonal festivalen på Rommen Scene. Over 120 artister på scenen. Utendørs med stor scene, mat, klar boder også andre aktitivier.

Har du et modig forbilde som fortjener å vinne Skamløsprisen?

For tredje år på rad deler Sex og samfunn ut pris til en eller flere aktører som har løftet frem skambelagte områder innen seksualitet og som har skapt positiv debatt omkring skam. Nå kan du nominere din kandidat til Skamløsprisen 2018!

Hva vet vi om asylsøkeres helse?

Fagseminar: Hva vet vi om asylsøkeres helse og bruk av helsetjenester? 

Er fattigdom selvvalgt?

Velkommen til lunsjseminaret «Er fattigdom selvvalgt?» på MiRA-Senteret i Storgata 53a, 19. juni, 10.30-13.00

Frokostseminar: Inkluderende bedrifter

Oslo kommune sitt mål er å minske sosiale forskjeller og skape en varmere og mer inkluderende by.

19 dager igjen
4 dager igjen
11 dager igjen
22 dager igjen
28 dager igjen

Kulturredaktør ut mot rasisme-sensur i teaterstykke

Forestillingen White Nigger#Black Madonna sensurerer tittelen, med regissørens godkjennelse. – Et uttrykk for hvor underlig emosjonell samfunnsdebatten er blitt, mener kulturredaktøren i Bergens Tidende.

Stortingspresidenten trør til for ytringsfrihet

Ytringsfrihetens viktighet. Det var temaet for den nye stortingspresidentens 17. mai-tale.

Motstandskvinne med tro på iransk demokrati

– Thailand er mitt fødeland, Iran er mitt fedreland og Norge er mitt hjemland, sier lederen for organisasjonen Kvinner Opplyser, Milica Javdan. 

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Norsk-iransk kunstner med magasinplaner

– Jeg vil være et bindeledd mellom norske og utenlandske kunstnere, sier den norsk-iranske bildekunstneren Amgostar Gholamreza. 

Verdens mest populære afrobeats-artist besøker Norge

Denne uken kommer afrobeats-artisten Mr. Eazi med sin «Happy Boy» turné  til Oslo for å glede konsertgjengere med sin unike fusjon av afrikanske rytmer. Han får bistand fra Oslo-danseduoen «Asiandolls».

 

Nye studenter ved Det Multinorske

I går fikk seks unge skuespillerspirer med bakgrunn utenfor Europa glad-meldingen om at de er tatt inn som studentar ved Det Norske Teatret og Nord Universitets treårige skuespillerutdanning, Det Multinorske.


Farlig erotisk dans i Pakistan

Mujra-dansere lever et risikabelt liv i det konservative Pakistan. Men lykkes de med dansingen, kan de bli både rike og berømte. 

Utrop på Facebook
Annonse

Slik beskytter du deg mot nettsvindel. Les mer her!

Vi opplever mer og mer nettsvindel – også i Norge. Spørsmålet er hva det er vi kan gjøre selv for å beskytte oss mot IT-kriminalitet? Det finnes heldigvis noen enkle grep som vi alle sammen kan foreta, og som kan være med til at du ikke blir den neste som blir svindlet. Her kan du lese mer om disse!

Annonse

Fortsetter å satse på mangfold

– Egentlig skulle vi gjerne vært fargeblinde og 100 prosent fokuserte på kompetanse alene, men dessverre er det ikke slik. Vi har derfor iverksatt en del mangfoldstiltak i Posten som en del av samfunnsansvaret vårt, sier konserndirektør Randi Løvland til Utrop.

Annonse

Interessante fakta om dekk

Dekk er en av bilens aller viktigste komponenter, og de aller fleste kjøper, bytter og håndterer mange sett med dekk i løpet av livet. 

Norsk blogger fikk norsk-tyrkisk hederspris

Steinar Johansen, som drifter Det Skandinaviske Samfunnet i Alanya, og kommunikasjonsstudenten Çınar Şimşek, begge kjent for å stå bak kampanjen JaJegReiser, ble tildelt TFHNs Hederspris 2018 for å være en brobyggere mellom Norge og Tyrkia.

Anerkjente iranske musikere byr på konsert

Fredag går teppet opp for de to anerkjente norsk-iranske musikerne Javid Afsari Rad og Kaveh Mahmudiyan på Nordic Black Theatre.

 

Lil Halima bruker pensel og sangtalent i debutsingel

Den unge artisten er nå ute med debutsingelen «Abstract». Coveret har hun malt selv.

www.AutoDeler.co.no