Europarådet: Norge må gjøre mer for minoritetsspråkene

Europarådet mener norske myndigheter må gjøre mer for å beskytte minoritetsspråkene lulesamisk, sørsamisk, kvensk, finsk og romanes.

Nybø savnet norske studenter på UiOs sommerskole

I år tar 550 studenter fra 90 forskjellige land fag på Den internasjonale sommerskole (ISS) på Universitetet i Oslo. De savner kontakt med norske studenter.

Ap vil hindre utnyttelse av utenlandske arbeidere

Fellesforbundet og Ap vil sette en stopper for norske selskaper som utnytter østeuropeiske arbeidere ved å unndra seg kostnader.

Ap: Norge må støtte EUs asylvedtak

Stortingsrepresentant Dag Terje Andersen (bildet) mener Norge må være klar til å bidra for å løse asylkrisen i Europa.

Utrop som e-avis

Tolkeforeningen bekymret for falske tolker på sykehus

En person uten de riktige kvalifikasjonene, skal ha gitt seg ut for å være tolk på Oslo universitetssykehus. Tolkeforeningen er bekymret.

Kurdisk kvinne uttransportert – havnet i tyrkisk fengsel

Politiets utlendingsenhet (PU) bekrefter at de selv overleverte kurdiske Gülizer Tasdemir (42) til tyrkisk politi. I Tyrkia ble hun satt rett i fengsel.

UDI: Familieinnvandringen går ned

Antall personer som har søkt om familieinnvandring så langt i år, er det laveste på fem år, opplyser Utlendingsdirektoratet.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Hver sjette omsorgsarbeider er innvandrer

Innvandrere utgjør en stadig større andel av de kommunale omsorgsarbeiderne. I fjor sto de for over 17 prosent av 142.000 avtalte årsverk, viser ny statistikk.

UDI vil granske hvorfor tyrkere søker asyl i Norge

De siste månedene har det kommet flere hundre asylsøkere fra Tyrkia. Nå vil Utlendingsdirektoratet finne ut hvorfor.

Tysk-kurdisk regimekritiker løslatt i Oslo

Den tysk-kurdiske regimekritikeren Selim Cürükkaya er pågrepet i Oslo etter en tyrkisk etterlysning via Interpol. Han ble sluppet fri onsdag formiddag.

Utvider målgruppen for introduksjonsprogrammet

Kommunene får plikt til å tilby opplæring i norsk for asylsøkere. Lovendringene gjør introduksjonsprogram og norskopplæring utvides til å gjelde barnefamilier og enslige mindreårige med begrenset oppholdstillatelse.

Utrop på Facebook
Annonse

De beste tipsene for en magisk sommerfest!

Det er mye å tenke på når sommeren står for døra, ferien skal planlegges med alt mulig gøy, som grillfester i hagen og party på stranden. Her er festeksperternes 5 beste tips på hvordan du fikser den ultimate sommerfesten!

Annonse

Slik beskytter du deg mot nettsvindel. Les mer her!

Vi opplever mer og mer nettsvindel – også i Norge. Spørsmålet er hva det er vi kan gjøre selv for å beskytte oss mot IT-kriminalitet? Det finnes heldigvis noen enkle grep som vi alle sammen kan foreta, og som kan være med til at du ikke blir den neste som blir svindlet. Her kan du lese mer om disse!

Annonse

Fortsetter å satse på mangfold

– Egentlig skulle vi gjerne vært fargeblinde og 100 prosent fokuserte på kompetanse alene, men dessverre er det ikke slik. Vi har derfor iverksatt en del mangfoldstiltak i Posten som en del av samfunnsansvaret vårt, sier konserndirektør Randi Løvland til Utrop.

Annonse

Interessante fakta om dekk

Dekk er en av bilens aller viktigste komponenter, og de aller fleste kjøper, bytter og håndterer mange sett med dekk i løpet av livet. 

Norge i asyl-krangel med Hellas

To barnefamilier holdes atskilt fordi norske og greske myndigheter ikke er enige om hvem som har ansvaret for såkalte "ankerbarn" og deres familier.

Nav undersøker nedsatt arbeidsevne blant innvandrere

Antallet arbeidsføre innvandrere som registreres med "nedsatt arbeidsevne" hos Nav har økt med 10.000 siden 2010. Nå vurderer man tiltak.

Ny studie: Salafismen styrker seg i Sverige

Antallet radikale muslimer i Sverige vokser, ifølge en ny rapport. Forskere advarer om at dette kan føre til økt rekruttering til terrorgrupper.

www.AutoDeler.co.no