Fanget i Øst-Europas frostkulde

Kuldebølgen i det sørøstlige Europa har gått hardt ut over flyktninger og andre migranter uten skikkelig husly.

EMK-dom: – Jenter må svømme med gutter

Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, EMK, (bildet) har fastslått at muslimske foreldre må sende barna til svømmeundervisning på skolen, også når gutter og jenter bader sammen.

Vil tillate hijab, skjegg og turban

USAs militærvesen vil gi menn og kvinner fra minoritetsreligioner fritak fra de ellers strenge regler som gjelder for klesstil og frisyre.

Slutter seg til Carl I. Hagens Putin-støtte

Sentrale Frp-politikere tviler på at Russland står bak USA-hackingen og vil alliere seg med Vladimir Putin mot islamisme, skriver nettstedet Minerva.

Utrop som e-avis

Velkommen til Djangofestivalen 2017

For 38. gang arrangeres det DJANGOFESTIVAL i Norge, og denne gangen slår arrangørene på stortromma ved å invitere en perlerekke av klodens aller hotteste musikere til en to dagers bursdagsfeiring for gitarfenomenet Django Reinhardt.

En hemmelig historie om islam i Vesten

En kan lett å få inntrykk av at islam kom til Vesten med innvandringen de siste tiårene, men islam har dypere røtter her enn man lett tror. Særlig spennende er historien om islams esoteriske gren: Sufismen.

I dag
5 dager igjen

Sjokk-tall fra Danmark om innvandrere på sosialhjelp

Andelen innvandrere som mottar sosialhjelp har økt med 78 prosent i Danmark de siste fem årene. Også i Norge ser man samme tendens.

Spår ny jihadist-bølge

– Om du ber meg om å bli norsk, må du fortelle meg hva det betyr, sier menneskerettighetsaktivisten Ilyad Al-Bagdadi til Filter Nyheter.

Sterkt bekymret for kulturaktivist

56 dager har den sør-aserbajdsjanske aktivisten Mortaza Moradpour sultestreiket i protest mot iranske styresmakter. Nå frykter iransk-aserbajdsjanere i Norge for hans liv.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

– Sharia kompatibel med tysk lov

Tysk-palestinske Sawsan Chebli (38) har i et kontroversielt utspill sagt at sharia-lover er "helt kompatible" med tysk lovverk, og gitt sin støtte til å innføre slike lover i landet.

Omskjæringer utført i Danmark skal registreres

Fra nyttår må danske leger registrere alle omskjæringer av gutter, enten de utføres hjemme eller på klinikk.

Vil forby heldekkende slør

Tysklands forbundskansler Angela Merkel strammer inn innvandringspolitikken. Nå kan ikke alle flyktninger regne med å få bli og hun vil også forby ansiktsdekkende plagg som burka og niqab.

Sparket for å ha vist "for mye jødisk kultur"

Katarzyna Wielga-Skolimowska, direktør for det polske kulturinstituttet i Berlin, ble sist helg sparket fra sin stilling. Avgangen hennes ble begrunnet med at instituttet hadde "for mye jødisk kultur på programmet".

Utrop på Facebook
Annonse

Innovasjon i dekkteknologi

Dette dekket sørget for å gi den finske produsenten årets pris for dekkteknologi. 

Annonse

Posten satser på inkludering

15 prosent minoritetsansatte i konsernet. 7,5 prosent flerkulturelle i stab og ledelsesstillinger: Dette er målene Posten Norge har satt seg innen utgangen av 2015. 

EU-måling: 27 prosent mener voldtekt "er forståelig"

27 prosent av samtlige respondenter i en EU-undersøkelse ga uttrykk for at sex uten samtykke kunne under visse forutsetninger "være forståelig" eller "til en viss utstrekning rettferdiggjøres".

– Jeg må fortsette mine venners kamp

Zineb El Rhazoui (bildet) var et av hovedmålene da terroristene drepte tolv mennesker i Charlie Hebdos lokaler i Paris. I et intervju med KK forteller hun om sin kamp for et verdig liv. 


Halv milliard ekstra i humanitær støtte til Syria

Regjeringen vil ta i nok et krafttak for å lindre nød, og foreslår å øke støtten med 500 millioner kroner til Syriakrisen, sier utenriksminister Børge Brende (bildet).

www.AutoDeler.co.no