Vil forby hijab på svenske barneskoler

Slør og andre former for tildekning av barn bør bli forbudt på svenske skoler, skriver Gulan Avci og Maria Nilsson fra Liberala Kvinnor i Svenska Dagbladet.

Vil forby islam – kan vinne valg

Geert Wilders vil forby Koranen og stenge moskeene. Partiet hans ligger an til å bli Nederlands største parti i det kommende valget.

Ville "ta vaginaen" fra islamkritiker

29. januar holdt aktivisten Linda Sarsour appell i New York mot president Trumps innreiseforbud. Nå reiser hun skarp debatt for sin twittermelding om islamkritikeren Ayaan Hirsi Ali, skriver ABCNyheter.

Fatwa tillater frafall og konvertering

I en oppsiktsvekkende religiøs forordning fjerner Marokkos høyeste religiøse myndighet dødsstraff for frafall og konvertering fra islam.

Utrop som e-avis

Hva er egentlig galt med parallellsamfunn?

En gjengs oppfatning i Norge er at vi ikke ønsker utvikling av parallellsamfunn, men er vi sikre på det? 

Omvisning i tekstilutstilling på persisk

Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum tilbyr omvisning i tekstilutstillingen FIBERFEBER på persisk (farsi) ved vår omviser Mona Malkhatavi.

Søk deg til OXLOs mentorordning

Vi har plass i mentorprogram for masterstudenter!

Trandum - fengsel uten dom?

Jussbuss inviterer til debatt om utlendingsinternatet.

Lansering: Tilhørighet og identitet hos krysskulturelle barn

Hvordan bygge trygg identitet og innenforskap hos unge flerkulturelle nordmenn?

I dag
4 dager igjen
7 dager igjen
13 dager igjen
29 dager igjen

Undertegnet returavtale med Pakistan

Norge har undertegnet en avtale om retur med Pakistan. Avtalen ble undertegnet av Norges ambassadør til Pakistan i Islamabad.

Flertall av europeere vil stoppe muslimsk innvandring

En omfattende meningsmåling viser flertall i ti europeiske land for stans i innvandringen fra muslimske land.

Etterforskes for å ha navngitt innvandrere på Facebook

Örebro-politiets mest erfarne kriminaletterforsker, Peter Springare, har navngitt mistenkte med innvandrerbakgrunn på sin private Facebook-side. Nå etterforskes han av sin egen etat.

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Kvinnelig imam vier muslimske kvinner med kristne menn

Hos Mariam-moskéen, som eneste moské i Danmark, kan muslimske kvinner gifte seg islamsk med kristne og jødiske menn.

– La innvandrere betale mer skatt

– Vi er nødt til å tillate mer migrasjon hvis vi vil redusere global ulikhet på ordentlig, sier den serbisk-amerikanske økonomen Branko Milanovic. Samtidig foreslår han at innvandrere betaler mer skatt og har innskrende politiske rettigheter i ankomstlandet.

– Trumps innreiseforbud er ikke islamofobisk

Utenriksministeren i De Forente Arabiske Emiratene, Abdullah bin Zayed, sier seg uenig i den verdensomspennende kritikken av innreiseforbudet fra USA mot innbyggere fra sju majoritetsmuslimske land.

Rekordmange mindreårige flyktninger

Mange vil unngå å bli registrert i Italia for å kunne reise lenger nord i Europa. Men de som ikke er registrert av noen myndighet, er ekstra sårbare for utnytting, advarer Unicef. 

Utrop på Facebook
Annonse

Talenter med gnist søkes til et unikt gründerprogram

Gründerspirer med flerkulturell bakgrunn og spenstige ideer etterlyses i disse dager for rekruttering til iStart talentprogrammet i regi av Norsk senter for flerkulturell verdiskaping.

Annonse

Innovasjon i dekkteknologi

Dette dekket sørget for å gi den finske produsenten årets pris for dekkteknologi. 

Annonse

Posten satser på inkludering

15 prosent minoritetsansatte i konsernet. 7,5 prosent flerkulturelle i stab og ledelsesstillinger: Dette er målene Posten Norge har satt seg innen utgangen av 2015. 

– Vår samtids islam er ikke bærekraftig

Ednan Aslan, professor i religionspedagogikk ved Universitetet i Wien, sier det trengs en virkelig reformasjon innenfra, og basert på kritisk tenkning i islam.

Vil stenge grensen for muslimsk innvandring

Kilder hevder USAs president Donald Trump (bildet) i dag vil signere en presidentordre som i praksis utestenger visumsøkere fra flere muslimske land.

– Trump er ikke den første eller den siste

Fredag overtok Donald J. Trump stillingen som verdens kanskje mektigste mann etter å ha gjennomført en splittende og kontroversiell valgkamp. – Han er ikke den første, og blir ikke den siste populisten til å få maktposisjon, ifølge Antirasistisk senters rådgiver Ervin Kohn (bildet).

www.AutoDeler.co.no