Kan ta uker før det blir rettssak i Ferguson

Kvinne protesterer mot politivold utenfor Det hvite hus 16. august
Foto: Elvert Barnes
Det er duket for en lang prosess før avgjørelsen tas om man skal sikte politimann Darren Wilson for drap på 18-årige Michael Brown, skriver The Wall Street Journal. 

Den svarte tenåringen Michael Brown ble skutt og drept av en hvit politimann i en forstad til St. Louis. Ifølge en nylig fremlagt obduksjonsrapport bestilt av familien ble han truffet av fire kuler i høyre arm og to i hodet.

Protestene mot politiet fortsatte i går i Ferguson. Kaptein Ron Johnson i Missouri State Highway Patrol sier i dag at 31 personer ble arrestert, fire politimenn skadet og minst to personer ble skutt natt til i tirsdag. Det skriver USA Today. Nasjonalgarden har blitt kalt inn, og dermed har konflikten blitt militarisert, skriver The Washington Post.

President Obama har uttalt det ikke finnes noen unnskyldning for overdreven bruk av makt fra politiet, og har samtidig oppfordret folk i Ferguson til å unngå konfrontasjoner med politiet.

Justisminister Eric Holder har kommet til byen for å undersøke påstander om brutalitet fra politiet, ifølge Los Angeles Times.

Ifølge den nye obsuksjonrapport ble Charles Brown skutt seks ganger. Vitner påstår at dette skjedde til tross for at han var ubevæpnet og hadde hendene over hodet da han ble skutt.

Amnesty International har vært til stede ved demonstrasjonene fordi de frykter at politiet vil begå rettighetsbrudd, ifølge Jasmine Heiss, lokal leder i organisasjonen.

Både soldater og politi har inntatt gatene for å forsøke å holde orden.

Bildet til saken er gjengitt under Creative Commons lisens. 

FAKTA
Folketall: Ferguson i delstaten Missouri har 21 000 innbyggere
Politistyrken: Av 53 politifolk er tre svarte (5,5 prosent)
Sammensetning av befolkningen: 67 prosent afro-amerikanere, 29 prosent hvite, resten latinamerikanere