Gray-saken: Påtalemyndigheten konkluderer med drap

 
Foto: Skjermdump/nbcnews.com
Freddie Gray (25), afro-amerikaneren som mistet livet under politiets varetekt i Baltimore, ble drept, ifølge påtalemyndigheten.

Nå vil påtalemyndigheten sikte politimennene som var involvert i varetekten, for drap, melder NTB.

Til sammen dreier det seg om seks polititjenestemenn. Siktelsen omfatter uaktsomt drap, legemsbeskadigelse og forsettlig drap, rapporterer NBC.

25-åringen døde av alvorlige skader i ryggmargen 19. april mens han satt i politiets varetekt, en uke etter at han ble pågrepet. Grays dødsfall førte til voldsomme opptøyer og store demonstrasjoner og satte nok en gang søkelys på politiets behandling av afro-amerikanere i USA.

– Grays dødsfall var et drap, sier statsadvokat i delstaten Maryland, Marilyn Mosby (bildefaksimilet), som også la til at “ingen står over loven”.

– Jeg har forsikret familie hans at jeg vil forfølge rettferdighet på deres vegne. Som folkevalgt er jeg forpliktet til å sikre alle innbyggere i vår delstat en rettferdig behandling i tråd med loven, uttalte Mosby under pressekonferansen.

Forsvarer politimennene
Foreningen for politibetjenter i Baltimore har på sin side reagert statsadvokaten et brev hvor de kaller situasjonen “tragisk”, men samtidig forsvarer politimennene som nå er siktet.

– Vi er overbeviste om at ingen av de siktede polititjenestefolkene var involvert i drapet på Gray. Tvert imot så har vi tiltro til at de på flittig vis oppfylle sine plikter for å beskytte allmennheten, går det frem i brevet, ifølge NBC.