Burkini-motstander vil betale burkini-bøter

 
Foto: wikipedia.fr
Forretningsmannen Rachid Nekkaz (44) er på personlig grunnlag imot de heldekkende badedraktene, men blar gjerne opp dersom en muslimsk medsøster får bot for å bade i burkini.

Nekkaz (bildet), som er en rik entreprenør og menneskerettsaktivist, sier han vil betale bøtene for enhver muslimsk kvinne som blir bøtelagt i Frankrike for å ha på seg burkini.

– Med en gang jeg ser at Frankrike ikke respekterer grunnleggende friheter, drar jeg fram sjekkheftet mitt, sier han til The Telegraph.

Til nå har 15 byer sørøst i Frankrike, deriblant Nice, vedtatt at kvinner ikke får bruke burkini. En domstol i Nice besluttet mandag å opprettholde forbudet mot badedrakten. Forbudet er nødvendig og et passende tiltak for å hindre uro i kjølvannet av terrorangrepene, mener domstolen.

Forbudet er kvinneundertrykkende
Ifølge Nekkaz har han selv hittil betalt 245.000 euro (rundt 22 millioner kroner) i bøter og andre rettskostnader for 1.165 kvinner i Frankrike, 268 i Belgia, to i Nederland og én i Sveits. 

44-åringen sier han personlig er imot nikab og burkini, men at han mener forbudet er undertrykkende.

– Når jeg er uenig, kommer jeg til å kjempe til døden for at disse menneskene skal få uttrykke sin mening eller ha på seg det de vil, sier Nekkaz til CNN.