Foto: Kjetil Ree

Europaråd-politikere ber norske kolleger skjerpe retorikken

– Vi må se på migrasjon som noe positivt. Det har vi ikke vært flinke nok til, sier Stortingets representant i Europarådets parlamentarikerforsamling, Kristin Ørmen Johnsen (bildet). 

 
 
Utrop nr. 26/2017 (11.07.2017)

Utspillet kom under Europarådets parlamentarikerforsamling sin sommersesjon i Strasbourg tidligere i sommer, ifølge ABCNyheter.

Under forsamlingen debatterte man Europas håndtering av den store strømmen av migranter og flyktninger til Europa.

I etterkant av debatten ble PACE enige om å sende ut et signal hvor de ber om en slutt på «negativ retorikk» i migrasjonsdebatten. 

«Ubegrunnet frykt om migranter har gjort det mulig for noen politikere og medier å presentere et forvrengt bilde av migrasjon som en trussel», heter det i en uttalelse fra PACE.

Fokuser på det positive
Stortingspolitiker Kristin Ørmen Johnsen (H), som er en av fem i Stortingets delegasjon til PACE, mener norske politikere må ta til seg rapporten og endre retorikken sin. 

– Rapporten viser er at lovlig migrasjon og innvandring er en mulighet til å utvikle Europa. Vi må se på migrasjon som noe positivt. Det har vi ikke vært flinke nok til, sier Ørmen Johnsen til ABC Nyheter.

Høyre-politikeren mener vi må ta innover oss at Norge er helt avhengig av innvandring. 

– Innvandring har blitt et veldig negativt begrep, hvor det kobles med at velferdsordningene våre blir utnyttet, med parallellsamfunn og mer kriminalitet. Vi fokuserer altfor mye på problemene, sier Ørmen Johnsen 

 

 
 
www.AutoDeler.co.no