Frykt og forsvar ødelegger for muslimer

Waqas Sarwar går til frontalangrep mot sekulære muslimer og eks-muslimer. Han bruker en velkjent strategi, som er å svartmale de kritiske stemmene fra muslimske miljøer og bruke deres etniske/nasjonale bakgrunn (for eksempel eksil-iranere) for å definere dem ut av debatten. 

Skivebom fra Nettavisen og selverklærte sekulære

Det er stadig flere muslimer som opplever en økende polarisering i samfunnet på grunn av at disse ”sekulære” og frafalne bruker personlige opplevelser og observasjoner fra sine hjemland for å tegne verst mulige skrekkscenarioer relatert til islam i Norge, skriver Waqas Sarwar i dette innlegget.

Norsk først, religiøs etterpå

SV-trubadur Bård Vegar Solhjells utsagn er som musikk i mine, og mange andres ører.

Trumpifisering

Jeg har med undring vært vitne til hvordan mange oppegående og intelligente mennesker ser opp til Trump og gleder seg til de neste fire årene med ham som den 45. presidenten i USA. 

Utrop som e-avis

Hva er egentlig galt med parallellsamfunn?

En gjengs oppfatning i Norge er at vi ikke ønsker utvikling av parallellsamfunn, men er vi sikre på det? 

Omvisning i tekstilutstilling på persisk

Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum tilbyr omvisning i tekstilutstillingen FIBERFEBER på persisk (farsi) ved vår omviser Mona Malkhatavi.

Søk deg til OXLOs mentorordning

Vi har plass i mentorprogram for masterstudenter!

Trandum - fengsel uten dom?

Jussbuss inviterer til debatt om utlendingsinternatet.

Lansering: Tilhørighet og identitet hos krysskulturelle barn

Hvordan bygge trygg identitet og innenforskap hos unge flerkulturelle nordmenn?

I dag
4 dager igjen
7 dager igjen
13 dager igjen
29 dager igjen

Stort gap i ungdoms verdisyn

Tre prosent av elevene med norske foreldre sier homofili «alltid er uakseptabelt» mot rundt 40 prosent av elevene med foreldre fra Marokko, Somalia og Pakistan. 

En sminket gris er fortsatt en gris

Bak store forskjeller i retorikk mellom Sylvi Listhaug og Erna Solberg kan det skjule seg kosmetiske forskjeller i politikken, skriver Sohaib Ahmad.

Spør meg hvor jeg kommer fra

Det kan være et godt samtaleemne å starte å snakke om hvor en kommer fra. Jeg selv er født i Sri Lanka og kom til Norge som 11-åring, og blir alltid engasjert i samtaler som handler om Sri Lanka. 

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Støttekutt vil gi mer salafisme

Staten bruker over to milliarder kroner i året på religiøse trossamfunn, og nå må støtten avvikles, mener Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum på lederplass. Jeg tenker dette vil gjøre vondt verre.

Barnevernet i kritisk lys

Barnevernet har forbedret seg på mange punkter de siste årene. Men fremdeles gjøres det for mange feil. 

Setter teateret fri

Gjennom 25 år har Nordic Black Theatre gitt multikulturelle talenter en plattform. I begynnelsen av februar presenterer de stykket Zita Hotel for et norsk publikum.

Vil du sjekke asylgrunnlaget til iranere, Keshvari?

Fire av fem norsk-iranere reiser på ferie til Iran. Likevel blir de ikke mistenkeliggjort på samme måte som Mahad Abid Mahamud og andre norsk-somaliere, skriver Qasim Ali og Sohaib Ahmad.

 

 
Utrop på Facebook
Annonse

Talenter med gnist søkes til et unikt gründerprogram

Gründerspirer med flerkulturell bakgrunn og spenstige ideer etterlyses i disse dager for rekruttering til iStart talentprogrammet i regi av Norsk senter for flerkulturell verdiskaping.

Annonse

Innovasjon i dekkteknologi

Dette dekket sørget for å gi den finske produsenten årets pris for dekkteknologi. 

Annonse

Posten satser på inkludering

15 prosent minoritetsansatte i konsernet. 7,5 prosent flerkulturelle i stab og ledelsesstillinger: Dette er målene Posten Norge har satt seg innen utgangen av 2015. 

Strengheten har kommet for å bli

Sylvi Listhaug får på pukkelen fordi hun gjennomfører den samme strenge asyl- og innvandringspolitikken som Ap gjorde. Forskjellen er kanskje at hun går med kors rundt halsen, og representerer et politisk parti som for mange er langt mer uspiselig.

Fra det tradisjonelle til det moderne hjemmet

Rumifestivalen går av stabelen for niende gang, og samler igjen ulike kunstarter fra forskjellige kulturer.

Hva betyr det å være flyktning?

Vi ønsker frihet, men vi betaler en dyr pris. Vi ofrer våre hjemland, vårt hjemland. Dette er ikke et politisk kommentar, men et menneskes betraktning, skriver Reem Alatasi som er flyktning fra Syria og i dag bor på Verdal.

www.AutoDeler.co.no