Reelt engasjement for asylsøkere

Kristoffer Joner har skrevet all tekst til kampanjen selv. Verken han eller reklamebyrået har fått betalt fra NOAS. Det skriver byråleder Torgeir Vierdal om Anoraks rolle i Joners NOAS-kampanje.

Svart-hvitt-tenkningen til Utrops redaktør

Etter 11. september 2001 var retorikken til USAs president George W. Bush følgende: ”Enten er du med oss, eller så er du imot oss”. Og for tiden så er du enten muslim, eller rasist og anti-muslim.

Holdningene er anti-muslimske

Det er synd å se at LIM som ble startet opp av dyktige, balanserte og progressive krefter som Sylo Taraku og Tina Shagufta Kornmo nå ser ut til å bli kapret av Storhaug-sympatisører som publiserer tegning av Muhammed. Jeg er verken krenket av det eller såret, men jeg hadde forventet et høyere nivå i debatten, skriver ansvarlig redaktør i Utrop Majoran Vivekananthan i dette tilsvaret.

– Henger ut frafalne som antimuslimske

Ansvarlig redaktør i Utrop Majoran Vivekananthan oppfyller ikke de grunnleggende kravene for hvordan man kritiserer frafalne. Krav som at man skal være forsiktig og unngå overdrevne og sensasjonalistiske titler, vranglesning og mistenkeliggjøring av frafalne, skriver samfunnsdebattant Mohamed Abdi i dette innlegget.

Utrop som e-avis

Velkommen til Djangofestivalen 2017

For 38. gang arrangeres det DJANGOFESTIVAL i Norge, og denne gangen slår arrangørene på stortromma ved å invitere en perlerekke av klodens aller hotteste musikere til en to dagers bursdagsfeiring for gitarfenomenet Django Reinhardt.

En hemmelig historie om islam i Vesten

En kan lett å få inntrykk av at islam kom til Vesten med innvandringen de siste tiårene, men islam har dypere røtter her enn man lett tror. Særlig spennende er historien om islams esoteriske gren: Sufismen.

I dag
5 dager igjen

Hvorfor fordømmer vi ikke et kupp mot et demokratisk land?

Mens millioner av tyrkere risikerte livet sitt for å beskytte demokratiet, brukte vi våre stemmer på skape spekulasjoner og demonisere personen Erdogan, skriver Christina Endresen i dette innlegget.

Ikke bli Ramadan-fundamentalist!

Oslo-moské bøtelegger muslimer som ikke faster. 75 kr dagen skal betales til moskeen, har imamen bestemt. 

Hvorfor må vi ta imam-kritikken i media?

Norske muslimer som kritiserer imam Shah, blir forsøkt kneblet. 

Søk i et flerkulturelt digitalt bibliotek

Masoud Ebrahimnejad på villspor

Nok en gang så har det kommet frem en ny stemme med gamle slagord. Den iransk fødte Masoud Ebrahimnejad er det nye navnet som har skapt oppstyr med sin artikkel Saudi-Arabia, Tyrkia og Iran styrer moskeene i Oslo

Solidaritet og fornuft

Når Listhaug og regjeringen virker uinteressert i å sørge for rask saksbehandling, bosetting, skikkelig språkopplæring og å hjelpe flyktninger å komme seg ut i jobb bidrar de ikke, skriver leder i SV, Audun Lysbakken i dette innlegget.

Skrekknattens konsekvenser

Nyttårsnatten i Köln ble en skrekkinngang til i det nye året for flere hundretalls ofre for ran og seksuelle overgrep. Overgrepsnatten er blitt storpolitikk i Tyskland, og dyneløftingen har såvidt startet. Så hva kan man gjøre?

IS er problemet, men hva er løsningen?

En total utryddelse av bevegelsen er den eneste løsning – også med tanke på å demme opp for nyrekruttering til gruppen, mener Akhtar Chaudhry (SV) 

Utrop på Facebook
Annonse

Innovasjon i dekkteknologi

Dette dekket sørget for å gi den finske produsenten årets pris for dekkteknologi. 

Annonse

Posten satser på inkludering

15 prosent minoritetsansatte i konsernet. 7,5 prosent flerkulturelle i stab og ledelsesstillinger: Dette er målene Posten Norge har satt seg innen utgangen av 2015. 

‒ Flyktningstrømmen kan få hjulene i sving

Det mener Gudmund Hernes, professor II ved BI og forsker ved FAFO om flyktningstrømmen.

– Oslo bystyre reflekterer ikke mangfoldet

Én politiker med innvandrerbakgrunn skal bekle et bystyreverv. Elleve andre verv forbeholdes politikere med majoritetsbakgrunn. 

Rælingen har alle flyktninger i jobb

Kommunen får alle ut i arbeid – noe som både betyr god kommuneøkonomi og integreringspolitikk.

www.AutoDeler.co.no